TREFPUNTJES

25 april 2021 om 13:11

HANS KÜNG Over de op 6 april dit jaar overleden rooms-katholieke Zwitserse theoloog Hans Küng gaat de inleiding van Bert de Leede op donderdagavond 29 april (20.00 uur). De Leede, voorheen rector van het Theologisch Seminarium Hydepark (het nascholingsinstituut van Protestantse Theologische Universiteit), schreef een proefschrift over Hans Küng. De inleiding wordt via Zoom verzorgd. Aanmelden kan via secretariaatscc@gmail.com. De organisatie is in handen van het Spiritueel Cultureel Centrum.

MEDITATIE Op zaterdag 1 mei is er van 9.30 tot 11.00 uur een Zoombijeenkomst ‘Christelijke meditatie: lezen, luisterdialoog en contemplatie’, met een Bijbeltekst. De bijeenkomst wordt georganiseerd door het Spiritueel Cultureel Centrum. Deelname is kosteloos. Aanmelden via secretariaatscc@gmail.com.

KERK EN CORONA Wat leren we als kerken van corona? Die vraag staat centraal tijdens de Zoombijeenkomst op maandag 10 mei van 20.00 tot 21.30 uur, georganiseerd door de Raad van Kerken Amersfoort en het Spiritueel Cultureel Centrum. Inleiders deze avond zijn Jan Hoogland (bijzonder hoogleraar christelijke filosofie Universiteit Twente), Marieke den Braber (predikant De Hoeksteen) en Josephine van Pampus (pastor parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort). Gespreksleider: Wiebo Spoelstra, vice-voorzitter RvK Amersfoort. Na deze inleidingen is er in breakoutrooms ruimte voor gesprek met elkaar en de inleiders. Opgave: secretariaatscc@gmail.com.