Column

8 april 2021 om 12:27

Hoe lang nog?

Ons geduld wordt danig op de proef gesteld. ‘Nog effe volhouwe’, hoor ik tot vervelens toe. Vaccinatie is onderweg. Uw stukkiesschrijver, met een fan op ’t Hooghe Landt College, heeft het zwaar, gaat verveeld weer een rondje fietsen, eindje wandelen of drinkt een biertje, gekregen van de lieve buurtjes. Gelukkig houdt humor mij op de been, valt er gelukkig wel eens wat te lachen.


Burgemeester Lucas Bolsius heeft het verzoek van zijn collega’s uit de vier grote steden, zij willen de terrassen weer open, opgepikt. Mijn hoogst betrouwbare stadhuisbron meldt dat ‘Lovely Lucas’ zich, na koortsachtig overleg, bij dit viertal aansluit. De Amersfoortse horeca is er klaar voor! Kreeg bovendien een anoniem belletje over een camperverhuurbedrijf. De eigenaar had voor de (witte!) paasdagen een pipowagen verhuurd aan wethouder Hans Buijtelaar en echtgenote. Samen met projectontwikkelaar Hans Vahstal en eega zijn ze gaan trekken over de Veluwe, ondertussen genietend van natuur, bossen, uitbundig bloeiende krokussen, narcissen en sneeuwklokjes. De dames hadden eieren verstopt in de wagen en achter de oogkleppen van de paarden maar die werden door Hans & Hans niet ontdekt. Met zijn viertjes gezellig gegourmet. In de avonduren met een goed glas op de veranda naar een oplossing voor hun geschil gezocht terwijl de dames ondertussen nog een chocolade eitje ontdeden van het zilverpapiertje.


Uw stukkiesschrijver, kan geen paaseitje meer zien, zit nog steeds op bericht te wachten om gevaccineerd te worden want hij wil meer bewegingsvrijheid zonder risico anderen te besmetten. Gelukkig is er als afleiding ‘jokkebrokje’ Mark Rutte die al dagenlang het nieuws beheerst. Chapeau voor een dappere Gert-Jan Segers (CU) die volledig is afgeknapt op de premier, niet met ‘m verder wil. In Amersfoort heeft ook de PvdA besloten om hun steun in te trekken voor de Westelijke Ontsluiting. De centjes kunnen beter naar sociale woningbouw en de zorg. Nemen ze alvast een voorschotje op de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar?


Tijdens het schrijven van dit stukkie valt er natte sneeuw, tikken hagelsteentjes tegen de ramen. Het paartje pimpelmezen in de achtertuin gaat ondertussen onverstoorbaar door met het verzamelen van nestmateriaal, zie een grote hommel op zoek naar nectar, hoor kikkers kwaken in de vijver van mijn buurvrouw, zijn er weer vroedmeesterpadjes aan het fluiten, help ik een egeltje oversteken op de Kwekersweg. Neem een kijkje in het brugwachtershuisje, alles is klaar voor een nieuw vaarseizoen.


Lieve lezers, er kan weer getoeterd, gezwaaid, gebeld en gefloten worden. Kushandjes doen mij glunderen. Gaan binnenkort weer Koppel en Kwekersbrug draaien. Op naar een coronavrij seizoen vol rokjesdagen, genieten op drukke terrassen, stevige knuffels, topomzetten, géén leegstand, smakelijke biertjes, lekkere muziek en héél lief zijn voor elkaar!


Joop de Keijzer