Annemiek Reef van De Mondzaak en Monique van de Brug van Eerste hulp voor Mondhygiëne hebben de handen ineen geslagen.
Annemiek Reef van De Mondzaak en Monique van de Brug van Eerste hulp voor Mondhygiëne hebben de handen ineen geslagen. De Mondzaak

Adopteer een glimlach!

5 april 2021 om 15:47

900 kinderen jaar lang voorzien van tandenborstels en tandpasta

AMERSFOORT In Nederland maken momenteel 25.000 kinderen, verspreid over vijfhonderd locaties, gebruik van de Voedselbank. Bij de Voedselbank denk je natuurlijk aan voedsel maar niet onbelangrijk is dat het gebit na het eten ook goed gepoetst moet worden! Juist hier komt het landelijke project 'Adopteer een glimlach' om de hoek kijken.


Bij Adopteer een glimlach is het doel om alle kinderen van de Voedselbank in Nederland elke drie maanden te voorzien van een tandenborstel en een tandpasta.


Annemiek Reef van De Mondzaak en Monique van de Brug van Eerste hulp voor Mondhygiëne hebben de handen ineen geslagen en hun krachten gebundeld om dit geweldige project binnen Amersfoort tot een succes te maken. Naast het doneren van de producten gedurende het jaar zullen Monique en Annemiek ook informatie geven over het gebit. De mondhygiënist is namelijk de aangewezen persoon om preventief de zorg voor het gebit op zich te nemen. Door de juiste adviezen te geven, het bijsturen van de mondhygiëne en het belang van een gezond gebit te benadrukken kunnen problemen voorkomen worden ligt een gezonde mond voor de hand.


PREVENTIE Dat preventie zo ontzettend belangrijk is, komt ook naar voren vanuit de verzekeraars.
De behandelingen voor de mondzorg voor kinderen tot achttien jaar wordt namelijk volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Alle jeugd kan dus gratis voor een uitgebreide tandenpoetsles of gebitsreiniging naar de tandarts of mondhygiënist. Problemen voorkomen is immers beter dan problemen genezen.

Door het doneren van 3600 tandenpoets-pakketten voor de maatschappij kan de mondgezondheid van deze groep kinderen in Amersfoort verbeteren. Ieder kind wordt tenslotte geboren met een gezond gebit en dat moeten we zo zien te houden!