Afbeelding
Bibliotheek Eemhuis

Grootste verzameling Amersfoorts beeldmateriaal uit WOII

5 april 2021 om 17:16

AMERSFOORT Was de stad voorbereid op de naderende Duitse inval? Wat betekende de Tweede Wereldoorlog voor de Amersfoorters? En waarom mogen we van geluk spreken dat het Amersfoort zoals wij dat nu nog steeds kennen zowel de bezetting als de bevrijding heeft overleefd?

Dit is te zien tijdens een 40-minuten durende video-installatie; een documentaire vol archiefmateriaal van 3 tot en met 9 mei in Het Eemhuis. Het theatercollege is geproduceerd door het Medialab van de Bibliotheek Eemland.

Het theatercollege is ontwikkeld als video-installatie die meermalen per dag te zien is in een speciaal mini-theater in Het Eemhuis. Mochten de corona-maatregelen ook vertoningen met minimale bezetting niet toestaan dan komt er een online alternatief. In welke vorm en met welke capaciteit de vertoningen zullen plaatsvinden wordt later bekend. Bezoekers die zeker willen zijn van een ticket, kunnen zich opgeven op www.bibliotheekeemland.nl. Het theatercollege Amersfoort '40-'45 is ontstaan ter ere van 75-jaar bevrijding en sluit aan op de tijdlijn van www.amersfoort4045.nl.

.