Afbeelding
Politie.nl

Babbeltruc in het Soesterkwartier

23 maart 2021 om 16:46

AMERSFOORT In het Soesterkwartier heeft de politie donderdagmiddag drie meldingen ontvangen over een babbeltruc. De nog onbekende man slaagde erin pinpassen en pincodes te bemachtigen en pinde daarmee een flink geldbedrag.


De slachtoffers werden donderdagmiddag gebeld door een persoon die zich uitgaf voor een medewerker van de SNS bank. Deze zogenaamde medewerker vertelde dat de bankrekening van het slachtoffer gehackt zou zijn en dat hij persoonsgegevens en de pincode nodig had om de pinpas te kunnen beveiligen. Ook vertelde deze zogenaamde bankmedewerker dat een collega aan de deur zou komen om de bankpas op te halen. Even later stond de zogenaamde collega aan de deur. De slachtoffers gaven de bankpassen af waarmee later geld werd opgenomen.

,,Let op”, laat de politie weten. ,,Medewerkers van een bank zullen nooit pinpassen ophalen en zullen ook nooit om een pincode vragen."


Vluchtende man aangehouden in taxi

AMERSFOORT Een bijzondere politieactie heeft er dit weekend voor gezorgd dat een 20-jarige man uit Amersfoort is aangehouden op verdenking van diefstal. De man werd opgewacht door agenten in een door hem bestelde taxi.

Lees meer over de aanhouding op De Stad Amersfoort.nl.