Coronaproof editie Koningsdag Hoogland

23 maart 2021 om 09:07

AMERSFOORT Door de coronamaatregelen waren er vorig jaar geen festiviteiten op en rond Koningsdag. Het Oranjecomité Hoogland werkte vanaf november achter de schermen al aan de editie van 2021. ,,Grote evenementen zijn nog steeds niet mogelijk. Toch staat er nu wel een mooi programma voor jong en oud. Geheel coronaproof.”


ONLINE PUBQUIZ Ben je slim of heb je gewoon zin in een leuke quizavond? Dan kun je op Koningsavond meedoen met de online pubquiz van Oranjecomité Hoogland. De pubquiz start maandag 26 april om klokslag 21.00 uur en wordt gepresenteerd door Duncan en DJ Melvin. Rond 23.00 uur is de prijsuitreiking.

HEEL HOLLAND BAKT Laat je bakkunsten zien bij Heel Hoogland Bakt. Er is een leuke Cupcake Cup voor kinderen tot 12 jaar en een Koninklijke Taart Bakwedstrijd voor iedereen van 12 jaar tot 100 jaar (en ouder). Kinderen die meedoen met de Cupcake Cup krijgen een gratis bakpakket thuisbezorgd (zolang de voorraad strekt). Plaats je foto's van je cupcakes online en tag ze met #heelhooglandbakt. De mooiste cupcakes winnen een prijs. Foto's van Koninklijke taarten kunnen worden ingestuurd. Op Koningsdag beoordeelt een jury de 10 mooiste taarten op smaak, originaliteit en vorm.

KUNST EN KLEURWEDSTRIJD Bij Koningsdag hoort een kleurwedstrijd. Het Oranjecomité heeft een Kunst en Kleur wedstrijd voor kinderen en volwassenen. Vanaf de website zijn kleurplaten te downloaden voor kinderen tot 12 jaar. Heb je schilder- of tekentalent? Maak dan een kunstwerk op een A4, hoe oud je ook bent. Dus ook volwassenen kunnen een kunstwerk maken. Er zijn mooie prijzen voor verschillende leeftijdscategorieën.


HART ONDER DE RIEM Na Koningsdag geeft het Oranjecomité Hoogland alle ingeleverde kleurplaten en kunstwerken aan mensen die een hart onder de riem kunnen gebruiken.
Bekijk de activiteiten en het laatste nieuws over Koningsdag in Hoogland op www.oranjecomitehoogland.nl.