Primeur; gezond schap Jumbo Schothorst

19 maart 2021 om 10:37

AMERSFOORT Vanaf dinsdag 9 maart is er in de Jumbo-supermarkt in Schothorst een gezond schap te vinden. Onder de titel ‘Samen Gezond - door en voor wijkbewoners' biedt deze Jumbo als eerste supermarkt in Nederland hierin producten aan die een gezonde keuze zijn. Iedere maand is er een ander thema met iedere week wisselende producten en een nieuw gezond weekrecept afkomstig van een wijkbewoner. Zo maken we het aantrekkelijker en gemakkelijker samen met en voor bewoners uit de wijk om te kiezen voor gezond.

De Jumbo werkt hiervoor samen met de Voedselapotheek en met een aantal zorgprofessionals. Eén van de doelstellingen is bijdragen aan een stijgende verkoop van gezonde producten in de supermarkt. Verder krijgen bewoners meer kennis over gezonde producten en herkennen deze producten in de supermarkt. Daarnaast leren ze ook verschillende recepten uit verschillende culturen in de wijk te bereiden.

Het start thema is ‘weerstand'. Gezond eten is belangrijk voor een goede weerstand, dus om gezond te blijven. In een online supermarktsafari geeft leefstijlcoach Paulien Rinsema uitleg over waar je op kunt letten bij het kiezen van producten.

Meer informatie over Jumbo Amersfoort Schothorst (Facebook) of op Jumbo Amersfoort Schothorst (website).