Edward Stots is enthousiast over de nieuwe zomercollectie zonnebrillen.
Edward Stots is enthousiast over de nieuwe zomercollectie zonnebrillen. Arnoud J Spaaij

'De allermooiste producten'

25 maart 2021 om 09:37

'Alles voor een blije en tevreden klant'

AMERSFOORT Als je krijgt wat je vraagt is er weinig ruimte voor innovatie meent Edward Stots. De collectie brillen en zonnebrillen van Mooie Kijkers is enorm uitgebreid zodat je naast je eigen idee ook nog eens alle alternatieven kunt zien.


Arnoud J Spaaij

„Ik houd van mooie dingen”, zegt eigenaar Edward Stots van Mooie Kijkers. „Daarom zoek ik constant naar innovaties. In de winkel, in de oogmeetruimte en ook in de collectie. Ik heb dit jaar de allermooiste brillen ever, zowel brillen als zonnebrillen. De presentatie is aangepast waardoor de brillen nog beter tot hun recht komen. Uiteraard help ik bij het adviseren van de best passende bril.”

STIJLADVIES Bij Edward Stots krijg je een persoonlijk stijladvies. Stots komt uit een brillengeslacht en heeft met zijn ervaring zijn eigen kijk op de optiek.
„In Amersfoort zijn drieëndertig brillenwinkels en vijfentwintig daarvan willen de goedkoopste zijn. Ik niet, ik wil de winkel zijn met de allermooiste producten die er in de wereld te koop zijn. Dat heb ik van huis uit meegekregen en dat heb ik ook mijn dochter, die in 2025 de zaak overneemt, geleerd.” Jennifer Stots werkt nu al meerdere dagen samen met haar vader in Mooie Kijkers aan de Leusderweg. „Mooie Kijkers is mijn derde kind en ik ben heel gelukkig dat dit straks in goede handen gaat komen”, benadrukt Edward zijn visie op de toekomst.

FULLTIME OPEN „Het afgelopen jaar kon ik ook open blijven als essentiële winkel. Er was wel een periode waarin we alleen ’s middags open waren, gelukkig zijn we nu weer fulltime open. En nu het liefst op afspraak. Uiteraard werken we coronaveilig met de meest geavanceerde oogmeetapparatuur.”

DE MENS EN DE WENS Vakmanschap blijft een cruciale rol spelen meent Stots: „De interpretatie die je doet tijdens de oogmetingen, de mens en de wens en mijn persoonlijke advies zorgen voor heel veel tevreden klanten.”
Naast een uiterste precisie om zijn klanten het beste gevoel te geven bij de keuze van een bril is het ook Stots’ plezier in zijn werk dat Mooie Kijkers uniek maakt. „Ik wil dat onze klanten tweehonderd procent tevreden zijn met hun aanschaf. In de loop van de jaren zijn er heel veel klanten die daarvoor terugkomen en daar word ik dan weer heel erg blij van.”

ALLES MOET KLOPPEN Kwaliteit en fraaie brillen, daar draait het om bij Mooie Kijkers. Klanten van Mooie Kijkers maken graag de keuze uit de collectie van Edward Stots.
Een goed geadviseerde bril onderstreept jouw persoonlijkheid. En uiteraard hoort daar het aller scherpste zicht bij. „Ja, alles moet kloppen”, meent Edward. ,,En perfect in elkaar passen. Alles voor een blije en tevreden klant, daar doen we het graag voor.”


a Mooie Kijkers

Leusderweg 222a
3817KG Amersfoort
033 448 1 668