Interactief online sportcafé

16 maart 2021 om 15:20

Als sportclub de coronatijd slim zien te overleven

AMERSFOORT Tijdens een interactief online sportcafe, die op maandag 22 maart om 19.00 uur zal plaatsvinden, wisselen bestuurders en vrijwilligers van verschillende Amersfoortse sportclubs tips en trucs uit over hoe hun vereniging de coronatijd slim weet door te komen. Bovendien kunnen de kijkers vragen stellen of deelnemen aan de discussie met vertegenwoordigers vanuit de Sport3hoek.


Iedereen die een hart voor sport heeft, is van harte welkom om in te loggen via de website van de Amersfoortse Sport Federatie. www.sport amersfoort.nl.

SOLIDARITEIT Grote delen van de Amersfoortse sportwereld zijn vanwege Covid-19 gesloten, maar veel Amersfoorters lopen al warm voor het moment dat we kunnen normaliseren. Voor sportclubs geldt dat georganiseerd en gemotiveerd blijven niet vanzelf gaat. Hier is solidariteit voor nodig. Voor sporters en voor sportverenigingen is er hulp.

SPORT3HOEK De Amersfoortse Sport3hoek, bestaande uit de Gemeente Amersfoort, SRO en de Amersfoortse Sportfederatie (ASF) ziet dat mensen ook in de huidige periode -waarin door de maatregelen om de corona-pandemie te bestrijden vaak nauwelijks (op de traditionele manier) gesport kan worden- trouw blijven aan hun club. Lidmaatschappen blijven hoog en er is veel creativiteit om clubs door barre tijden te krijgen. Buitensportaccommodaties vangen binnensportactiviteiten op, door buitenruimte aan te bieden.


RAAD EN DAAD Veel clubs of sporters komen voor raad en daad bij de Sport3Hoek, omdat er wordt meegedacht over oplossingen, of dat nu over coronamaatregelen of financiën gaat.

Buiten komen en in beweging blijven, elkaar opzoeken en steunen, ervaringen en goede ideeën beluisteren én delen...Het past bij het beeld van Amersfoort als sportiefste stad van Nederland, zoals de Atlas van Gemeenten in 2020 ons beschreef.

SOLIDARITEIT Om de solidariteit in de sport te ondersteunen en te versterken, worden deze week àlle bij de ASF aangesloten sportverenigingen persoonlijk uitgenodigd voor het bijwonen van het online Sportcafé.

Is een sportclub in financiële nood? De Sport3hoek denkt graag mee, en geeft advies over hoe Sportverenigingen een beroep kunnen doen op de verschillende compensatieregelingen. In dit digitaal magazine lees je meer over corona en sportcompensatie.


BUURTSPORTCOACHES In Amersfoort zijn buurtsportcoaches werkzaam die kunnen meedenken en samenwerken om actieve en sportieve initiatieven te ontplooien in de verschillende wijken. Meer informatie lees je op de website van SRO.

Iedereen die een warm kloppend hart voor sport heeft, is van harte welkom om in te loggen via de website van de Amersfoortse Sport Federatie. [www.sportamersfoort.nl. Voor vragen of suggesties kunt u mailen naar vice.voorzitter@sportamersfoort.nl.