TREFPUNTJES

15 maart 2021 om 13:32


ORGELCONCERT Organist Rien Donkersloot geeft op zaterdagavond 20 maart om 20.00 uur een concert in de Sint-Joriskerk in Amersfoort. Hij bespeelt het hoofdorgel en het koororgel. Op het programma staan chaconnes en passacaglia’s (variatievormen met een herhalende bas) van onder andere Buxtehude, Bach en Reger. In lijn met de huidige coronamaatregelen is dit concert alleen online te volgen, via de link https://youtu.be/jVvxGnZHRDM. Donaties via deze link zijn hartelijk welkom.

VEERTIGDAGENRETRAÎTE Vanaf 17 februari (Aswoensdag) is er op maandagavonden vanaf 20.00 uur een virtuele Amersfoortse uitwisselingsgroep die via Zoom de veertigdagenretraîte ‘Het licht van uw gelaat’ volgt en bespreekt. Deelnemers ontvangen dagelijks een tekst. Meer informatie en opgave via Christine Béhain, 06-13182914 en christine.behain@casema.nl.

LEERHUIS PARABELS Anders dan de site zindex033.nl meldt, gaat het leerhuis over parabels voorlopig niet door. Aanmelden kan al wel, via Paul van der Harst, Paulvanderharst@emmauskerk-amersfoort.nl. Het leerhuis bestaat uit vijf bijeenkomsten op de woensdagavond waarin de parabels uit evangelie, midrash en koran gelezen en besproken worden. Het leerhuis wordt begeleid door prof. Dineke Houtman, emeritus hoogleraar Judaïca met bijzondere aandacht voor de verhouding van jodendom en christendom, ds. Paul van der Harst en ds. Jan Roelof Nienhuis, beiden emeritus predikant in Amersfoort.