Jan van den Berg: „We laten je pas los als je situatie weer stabiel is.
Jan van den Berg: „We laten je pas los als je situatie weer stabiel is." Arnoud J Spaaij

Hulp door Helder bij Letselschade

16 maart 2021 om 13:12

'Brug tussen partijen'

LEUSDEN Een ongeluk is al erg genoeg. Maar dikwijls zijn de gevolgen op termijn nog veel erger. Letselschade heet dat, maar hoe kom je tot een goede oplossing met de verantwoordelijke partij en vooral: hoe krijg je weer een gezond en fijn leven?


Arnoud J Spaaij

Een aanrijding, gebeten worden door de hond van de buren of je krijgt een bedrijfsongeval. Pas als het je overkomt merk je de gevolgen op termijn. Je hebt soms blijvend letsel en mist inkomen. Of erger, je kan je werk helemaal niet meer uitvoeren. Kom je terecht in zo'n situatie dan is het aanspreken van de verantwoordelijke partij of een verzekeringsmaatschappij een extra blok aan je been. Op dat moment biedt Helder bij Letselschade uitkomst.

SECOND OPNION Jan van den Berg, mede eigenaar, kan zich in alle situaties wel inleven. „Voor ik met enkele compagnons met de hulp aan slachtoffers begon, werkte ik lange tijd in de verzekeringsbranche. Die expertise heb ik vanaf het begin kunnen gebruiken.”
Mensen die verwikkeld zijn in een afhandeling na een incident met gevolgschade kunnen zich richten tot Helder bij Letselschade. „We hebben de gelegenheid om snel te beoordelen of we wat voor mensen kunnen betekenen. Dat leidt niet direct tot een rekening. We kijken eerst naar de zaak. We kunnen wat doen als er psychisch of fysiek leed is aangedaan maar ook voor een second opinion kan je bij ons terecht.
LOSLATEN Overigens worden onze kosten van het vervolgtraject, en dat is wettelijk bepaald, betaald door de aansprakelijke partij. We nemen de zaak dan over van je, maar houden je natuurlijk op de hoogte. Dat doen we persoonlijk en indien je dat wilt, kan je je digitaaldossier inzien.” Van den Berg heeft inmiddels met zijn collega's al heel veel mensen weer terug op de rit geholpen. „Vooral bij lichamelijk letsel proberen we zo snel mogelijk of mensen weer wat kunnen doen. 'Doe wat je kan,' zeg ik dikwijls. Weer snel een gezond en geregeld leven is toch het belangrijkste wat ieder wil. Wij regelen dan alles daar omheen. Ja, soms loopt dat heel lang door. Zelfs jaren maar als je weer de gang kunt krijgen, merk je daar veel minder van. We laten je pas los als je hele situatie weer stabiel is.”
In 2017 startte Helder bij Letselschade met twee mensen en inmiddels zijn er kantoren in Rijswijk, Arnhem en Leusden. „We zijn ook geregistreerd in het Nivre-register en hebben het Nationaal Keurmerk Letselschade. Daarmee houden we ons aan kwaliteits- en gedragsregels. En natuurlijk houden we onze opleidingen goed bij.”

REGRES Als het zover komt dat een de rechter er aan pas komt werkt Helder bij Letselschade met een huisadvocaat. „Maar zover komt het vaak niet. We kunnen vaak ook wat betekenen voor de werkgever. Dat doen we met Helder bij Regres. Het verhaalsrecht bij loonschade is ook wettelijk geregeld en vaak pakt dat voor slachtoffer en werkgever heel gunstig uit.”

a Helder bij Letselschade B.V.

085 - 065 31 49
www.helderletselschade.nl