St. Elisabeth over hoogste piek heen

9 maart 2021 om 15:40

'Aantal besmettingen is teruggelopen'

AMERSFOORT Verpleeg- en gasthuis St. Elisabeth kreeg in de tweede week van februari te maken met een grote corona-uitbraak onder bewoners. De situatie werd opgepakt door de landelijke media. Het aantal sterfgevallen liep snel op, in de eerste week overleden er 22 bewoners.

Inmiddels ziet het verzorgingshuis het aantal besmettingen met het coronavirus onder de bewoners teruglopen. Dinsdagochtend meldt het verzorgingshuis in een bericht: ,,Op dit moment is er sprake van zeventien besmettingen. Steeds meer bewoners herstellen van COVID-19 die eerder positief getest zijn. We zijn over de hoogste piek heen. Nog steeds zijn er ook bewoners ernstig ziek. Inmiddels zijn er 28 bewoners overleden."
Het St. Elisabeth ontvangt veel steun uit de samenleving. ,,De bewoners en onze medewerkers ontvangen warme reacties van mensen die meeleven, dat doet hen erg goed. Deze situatie trekt een enorme wissel op de bewoners, hun naasten en natuurlijk op onze medewerkers. We doen er alles aan om hen zoveel mogelijk te ondersteunen."