Nationaal Fonds tegen Kanker verdubbelt donaties Toon Hermans Huis

9 maart 2021 om 16:53

AMERSFOORT Het Toon Hermans Huis Amersfoort krijgt van iedere euro die wordt gesponsord voor de Lock-up actie op 25 en 26 maart 1,00 euro van het nationaal Fonds tegen kanker, met een maximum van 10.000 euro.


Het Nationaal Fonds tegen Kanker (NFtK) zet zich in voor een Langer Beter Leven van mensen met kanker. Dat doen zij door een bijdrage te leveren aan zorg waarbij er, na de diagnose kanker, ook aandacht is voor voeding, bewegen en welzijn. Onder welzijn verstaan wij met name psychosociale hulp. De hulp zoals die onder andere door inloophuizen wordt aangeboden aan hun gasten (mensen die kanker hebben of hebben gehad en hun naasten). Zij dragen bij aan patiëntgerichte projecten waar aandacht is voor deze onderwerpen. Om dat te stimuleren hebben zij de Samen Sterker donatieverdubbelaar in het leven geroepen. De Lock-Up actie van het THHA voldoet aan alle voorwaarden en komt daarmee in aanmerking voor de verdubbellaar. Ook behulpzaam zijn, doneer nu op onderstaand bankrekeningnummer. Ieder bedrag is goed, het Nationaal Fonds tegen kanker verdubbelt het.


DONEREN Er kan nu al gedoneerd worden. Het is van belang dat de donatie wordt overgemaakt op een speciaal rekeningnummer onder vermelding van THHA: IBAN NL 36 INGB 0008 0758 83 t.n.v. St. Nationaal Fonds tegen Kanker.

Voor vragen mail Annemarieke Blancke: annemarieke.blancke@thha.nl.


Dierenpark Amersfoort: ‘Het wordt steeds zwaarder’

AMERSFOORT Met de verlenging van de huidige coronamaatregelen, is ook de sluiting van Dierenpark Amersfoort weer verlengd. De sluiting duurt nu tot en met in ieder geval 30 maart. ,,Het wordt voor ons park en voor de dierentuinbranche hierdoor steeds zwaarder”, aldus de Amersfoortse dierentuin maandagavond.


,,Wij gaan deze maand het voorjaar in, maar de poorten blijven nog gesloten. Dit maakt het extra moeilijk: het voorjaar is juist een tijd waarin wij altijd veel bezoekers mogen verwelkomen. Wanneer het park opent, is nog onduidelijk en dat maakt deze tijd erg spannend. Wij hopen op een spoedige heropening van ons park; wát kijken wij er naar uit om onze kleine en grote bezoekers juist nu in ons park te zien klimmen en leren over de dieren.”


NIET STILZITTEN In de tussentijd zitten ze bij Dierenpark Amersfoort overigens niet stil.
,,Ook als de poorten zijn gesloten, zorgen de dierverzorgers natuurlijk goed voor de dieren. Het voorjaarsgroen wordt goed verzorgd en er wordt, binnen de financiële mogelijkheden, onderhoud aan het park uitgevoerd. We zijn ons aan het voorbereiden om bezoekers, uiteraard wanneer het kan, weer veilig te mogen begroeten in ons dierenpark. Onze bezoekers maken het park compleet.”