Het partijbureau van de ChristenUnie en ChristenUnie-jongeren zijn gevestigd in AmersfoortJohan van Oldenbarneveltlaan 463818 HB AmersfoortE-mail: info@christenunie.nl
Het partijbureau van de ChristenUnie en ChristenUnie-jongeren zijn gevestigd in AmersfoortJohan van Oldenbarneveltlaan 463818 HB AmersfoortE-mail: info@christenunie.nl Christen Unie

ChristenUnie tegen gedwongen prostitutie

11 maart 2021 om 12:07

De lijsttrekker van de ChristenUnie, Gert-Jan Segers, en de #12 op de lijst, Simone Kennedy, komen uit Amersfoort. Beiden zeggen zich te hebben geworteld in deze stad en willen niet weg. Onlangs verhuisde Segers naar een ander huis, maar bleef binnen de gemeente wonen.


Afgelopen maandag strooide Kennedy rood zand in de kieren tussen de tegels bij het illegale bordeel aan de Emiclaerhof in Amersfoort, dat op last van de burgemeester was gesloten.

Een jaar eerder was ook al een illegaal bordeel gesloten aan de Hendrik van Viandenstraat. Met deze actie wilde ze de kieren in de samenleving zichtbaar maken waarin veel slachtoffers van slavernij ongemerkt verdwijnen. Het leed van deze vrouwen is onzichtbaar en ze durven geen aangifte te doen.


NIET VEILIG Kennedy heeft veel contacten met vluchtelingen en zegt dat buitenlandse vrouwen vaak denken dat Nederland een land is van vrije seksuele moraal, waarin vrouwen met veel verschillende mannen het bed delen. Een jonge buitenlandse vrouw zei dat ze zich niet veilig voelde omdat ze haar lichaam aan zoveel mannen ter beschikking stelde. Toen ze hoorde dat christenen geloven dat seks alleen thuishoort in duurzame relaties, waar partners elkaar trouw voor het leven hebben beloofd, zei ze dat ze dit nog nooit eerder in Nederland had gehoord.


DRUGSVRIJE SAMENLEVING Segers en Kennedy willen ook opkomen voor een drugsvrije samenleving. Kennedy heeft als pleegmoeder zowel jonge dealers als jonge drugsgebruikers opgevangen in haar huis, waardoor ze ziet hoe verwoestend het effect is van drugsgebruik op kwetsbare jongeren, terwijl de drugsmaffia meestal uit handen van de politie weet te blijven.


BESCHERMWAARDIGHEID Lokaal en landelijk verlangen Segers en Kennedy naar een samenleving waarin inwoners aandacht hebben voor elkaar en waar de overheid een bondgenoot is van burgers en een schild voor de zwakken. Er moet dus wat veranderen, stellen ze. Nu gaat het volgens hen te veel om de economie en de cijfers, waardoor de mens uit het oog wordt verloren. Het leven draait niet alleen om werk, maar ook om het gezins-en familieleven, vrijwilligerswerk en mantelzorg. De ChristenUnie staat voor de beschermwaardigheid van het leven, van het begin tot het einde.


MILIEU Ook willen ze streven naar een maatschappij zonder afval en vervuiling, waarin mensen stoppen met de wegwerp-economie en meer repareren. Uit liefde voor Gods Schepping wil Segers zorgen voor het milieu: mensen helpen hun huizen te verduurzamen, minder vervuilende industrie, meer elektrische auto’s, betere treinverbindingen, minder vliegen en veel meer duurzame energie.


De verkiezingen zijn van 15-17 maart.