Jeppe Hein, Mobile Mobile, 2010
Jeppe Hein, Mobile Mobile, 2010 Mike Bink fotografie

Reflect Yourself in Kade

8 maart 2021 om 17:37

KUNSTHAL KADE De tentoonstelling Mirror | Mirror. Reflect Yourself! is tot en met 29 augustus verlengd. Met dank aan de kunstenaars en bruikleengevers is de tentoonstelling - die nog niet open is geweest vanwege de coronamaatregelen - de hele zomer lang te bezoeken. In de tentoonstelling kunnen bezoekers zich verwonderen over de veelzijdigheid van het fenomeen spiegeling. Met de spiegel worden we dagelijks geconfronteerd. Op sociale media spiegelen we voortdurend onze identiteit. De huidige tijd vraagt meer dan ooit om (zelf)reflectie.


De grote zaal van Kunsthal KAdE is ingericht met installaties van de Deense kunstenaar Jeppe Hein. Zijn levensgrote werk ‘Mobile Mobile’ is voor het eerst in een museale omgeving te zien. De mobile van spiegels komt in beweging door een hometrainer, waardoor de ervaring van de ruimte continu verandert. Hein: ‘Ik wil mensen inspireren om naar zichzelf te kijken en zich af te vragen ‘Wie ben ik?’ en ‘Waar ga ik heen?’

Deze participatieve installatie is gebruikt voor een samenwerking tussen Kunsthal KAdE en het Amersfoortse productiehuis Kosmik. Een jaar lang hebben zes talentvolle urban makers in opdracht van Kosmik gewerkt aan een eigen expositie, waarin ze reflecteren op hun maakproces. De zes talentvolle makers zijn in Kunsthal KAdE geportretteerd in de mobile van spiegels van Jeppe Hein door een veelbelovende jonge fotograaf.


INSTAGRAM Het resultaat is deze week te zien op het Instagram account van Kunsthal KAdE, in aanloop naar de online expositie. De expositie vindt plaats in de prachtige omgeving van de Elleboogkerk en is te online te zien op 12, 13 en 14 maart.


Schrijf je (gratis) in op:
podiumkosmik.nl/verdieping.