Rozen en Gladiolen.
Rozen en Gladiolen. S.Homan

Amateurkunst: inspireert en verbindt

8 maart 2021 om 17:26

EEMHUIS Een nieuwe lente, een nieuw geluid. Een nieuw lied, expositie, compositie, concert en voorstelling. De amateurkunst-verenigingen in Amersfoort en omgeving zijn er klaar voor! Na maanden van aanpassen en toch repeteren, van plannen maken en deze weer tijdelijk parkeren, van hopen en moed houden, presenteren de verenigingen zich heel graag - om te beginnen - op papier. In de vorm van een amateurkunstkrant: informatief én inspirerend! De krant wordt in Amersfoort en regio verspreid en is gratis online beschikbaar. En uiteraard, zodra het weer mag, ook verkrijgbaar in het Eemhuis.

Cultuur in Amersfoort en omgeving, en amateurkunst in het bijzonder, inspireert en verbindt. Amersfoort is trots op alle verenigingen, waar zó veel leden met heel veel plezier en energie muziek maken, zingen, toneelspelen en dansen. Met actieve leden die hun schouders zetten onder creatieve en inspirerende exposities en voorstellingen. Een stedelijke regio met unieke concerten en festivals. Amateurkunst als een kloppend hart van de stad.


Wezenlijk belang Cultuur is van wezenlijk belang voor mens en samenleving en draagt bij aan een aantrekkelijke woonomgeving. Binnen Amersfoort en in de omliggende gemeenten zijn veel organisaties en verenigingen actief op verschillende kunstterreinen. Ook in ongeorganiseerd verband besteden veel inwoners hun vrije tijd aan amateurkunst. In bandjes, samenspelgroepen of zanggroepen die zich voorbereiden op hun optreden bij bijvoorbeeld Struinen in de Tuinen.


Informatief Platform Amateurkunst maakt het rijke aanbod aan amateurkunst zichtbaar. Deze krant geeft een overzicht de meeste verenigingen. Ben je in de afgelopen tijd in deze regio komen wonen? Heb je zin om je aan te sluiten bij één van de verenigingen? Bekijk ze dan in de krant en bezoek hun websites voor meer informatie én inspiratie. Inwoners van Amersfoort e.o. ontvangen de krant gratis op de deurmat. Ontvang je de krant niet? De krant is ook gratis af te halen in het Eemhuis. Of blader de amateurkunstkrant online door! Dat kan hier: www.scholenindekunst.nl.