Femke Bol met atletiekploeg naar EK Indoor

2 maart 2021 om 15:30

AMERSFOORT De 21-jarige atlete Femke Bol maakt deel uit van een 35-koppige Nederlandse selectie voor het EK Indoor. De Amersfoortse Bol komt volgende week in het Poolse Torún uit op de 400 meter.

Bol sleepte afgelopen weekend in Apeldoorn de Nederlandse titel binnen op de 400 meter in een tijd van 50,64 seconden, een verbetering van haar eigen Nederlandse record. Het EK Indoor vindt plaats van 4 tot 7 maart in Polen. Vrijdag zijn de kwalificaties en de halve finale op de 400 meter. Zaterdagavond staat de finale op het programma.


Voorjaarscompetitie tennis voorlopig uitgesteld naar mei

AMERSFOORT Met de verlenging van de lockdown en de onzekerheid over de situatie in april heeft de KNLTB besloten de start van de Voorjaarscompetitie 2021 voorlopig uit te stellen tot begin mei. En dus kunnen de tennissers in de gemeente Amersfoort voorlopig nog niet voor de competitie de baan op.


,,De animo om competitie te spelen is erg groot, meer dan 30.000 teams hebben zich ingeschreven. Iedereen kijkt uit naar de wedstrijden, het teamgevoel en de gezelligheid. We doen er daarom alles aan om veilig en verantwoord binnen de geldende coronamaatregelen een volledige competitie door te laten gaan”, laat de tennisbond KNLTB weten. De tennisbond kijkt naar verschillende scenario’s. ,,De start van de competitie in april zoals we gewend zijn, is gezien de coronamaatregelen niet realistisch. Georganiseerde wedstrijden zoals competitie tussen teams van verschillende verenigingen en toernooien zijn voorlopig nog niet toegestaan."


Op 8 maart staat een nieuwe persconferentie gepland. ,,Dan bekijken we de situatie en mogelijkheden opnieuw. Uiterlijk 1 maand voor de start van de competitie zullen we een besluit nemen over de daadwerkelijke start van de competitie begin mei."


KNVB zet streep door seniorencompetities

AMERSFOORT De KNVB is na weken van twijfel eindelijk met duidelijkheid gekomen; de voetbalcompetities voor alle selectie-elftallen worden niet hervat. Door de verlengde maatregelen kunnen in ieder geval de seniorencompetities in de categorie A (eerste elftallen, tweede divisie tot en met vijfde klasse) niet worden afgemaakt. Eerder was dit ook al zo voor de B-categorie.
Voor de jeugd- en zaalcompetities in de categorie A blijven de opties openstaan.


Omdat de competities in de categorie A senioren niet kunnen worden hervat, zal er geen promotie en degradatie plaatsvinden. De indeling voor het seizoen 2021/'22 zal worden gebaseerd op de indeling van het seizoen 2020/'21.




De KNVB hanteerde voor de senioren veldcompetities in de categorie A een uiterste startdatum van 10 en 11 april en een minimale voorbereidingsperiode waarin zonder beperkingen getraind kon worden (vanaf risiconiveau ‘ernstig') van 4-5 weken. Trainen zonder beperkingen zou in dat geval mogelijk moeten zijn vanaf 10 maart. Doordat de maatregelen van het kabinet zijn verlengd tot en met 16 maart, vervalt de optie om deze competities te hervatten en de eerste seizoenshelft uit te spelen.

Ook voor deze teams organiseert de KNVB de KNVB Regio Cup: regionale competities zonder promotie of degradatie. Dit aanbod start vanaf het moment dat het kabinet dit toelaat. Begin maart start de KNVB met een inventarisatie onder alle teams in de categorie A over mogelijke deelname aan de KNVB Regio Cup.




El Fath Moskee brengt rozen naar Sint Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis

AMERSFOORT Leden van de El Fath Moskee in Amersfoort hebben 100 rozen gebracht naar het zwaar getroffen Sint Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis. Daar zijn door een corona-uitbraak 22 bewoners overleden. Twee klassen, groep 4 en 5 van de achtbaan in Soest hebben bovendien tekeningen gemaakt voor de ouderen.

Om de mensen een hart onder de riem te steken, brachten jongeren dinsdagmiddag 100 rozen. ,,Het zijn zware tijden voor de bewoners en het personeel van het verpleeghuis. Reden voor ons om langs te gaan.”

De moskee wil hiermee hun betrokkenheid tonen en hoopt met deze daad een goed voorbeeld te zijn voor anderen. ,,Juist in deze tijd moeten we er voor elkaar zijn. Samen moeten we elkaar helpen en steunen in moeilijke tijden.”


Eerste lammetjes op de Vosheuvel geboren

AMERSFOORT Op Stadsboerderij de Vosheuvel zijn afgelopen weekend twee prachtige lammetjes geboren, meldt bedrijfsleider Peter Coenen. ,,Moeder Lisa is heel gek met haar zoon en dochter, ze let goed op haar kroost en is een goede moeder voor de twee kleintjes.”

Door de coronamaatregelen is de boerderij nog steeds gesloten voor publiek. ,,Wij hopen natuurlijk dat we snel onze poort weer open mogen doen voor ons publiek, niet alleen omdat de dieren en wij u missen, maar het is ook nodig; er komen nu weinig inkomsten binnen en dat is voor ons niet eenvoudig. De boerderij en dieren kosten nu eenmaal veel geld. Als het weer goed blijft, dan zijn de lammetjes snel buiten te bewonderen in onze knuffelweide.”