TREFPUNTJES

1 maart 2021 om 11:40


VEERTIGDAGENRETRAÎTE Sinds 17 februari (Aswoensdag) is er op maandagavonden vanaf 20.00 uur een virtuele Amersfoortse uitwisselingsgroep die via Zoom de veertigdagenretraîte ‘Het licht van uw gelaat’ volgt en bespreekt. Deelnemers ontvangen dagelijks een tekst. Meer informatie en opgave via Christine Béhain, 06-13182914 en christine.behain@casema.nl.

VERKIEZINGEN Woensdag 3 maart van 20.00 tot 21.45 uur is er, in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen, via Zoom een bijeenkomst rond het thema ‘Welke waarden leiden ons bij het uitbrengen van onze stem?’ Medewerking wordt verleend door voorganger Giny Wieringa, Zembla-onderzoeksjournalist Ton van der Ham en bestuurder van Indebuurt033 Harm Dane. Gespreksleider is Jan van Baardwijk, predikant van de Bergkerk. Meer informatie: sccamersfoort.nl. Opgave via secretariaatscc@gmail.com. Er wordt een bijdrage van vijf euro gevraagd.

STABAT MATER Het Spiritueel en Cultureel Centrum van de Xaveriuskerk organiseert op zaterdag 13 maart van 10.30 tot 12.30 via Zoom een inleiding over tekst en muziek van het Stabat Mater. Dit bekende dertiende-eeuwse gedicht gaat over het lijden van een moeder. Inleider is Peter Nissen, remonstrants predikant en hoogleraar aan de Radboud Universiteit. Informatie en opgave: secretariaatscc@gmail.com. Er wordt een bijdrage van vijf euro gevraagd.