'Deze uitbraak trekt een enorme wissel op ons allemaal'

23 februari 2021 om 17:27

p        1

,,We zien wel een hoger aantal overlijdens dan gebruikelijk.

De uitbraak heeft zich in rap tempo verspreid. Het aantal besmettingen onder het personeel was beperkt waardoor we de continuïteit van zorg konden blijven waarborgen”, schrijft het verzorgingshuis, onderdeel van Beweging 3.0.


Evelien Bongers, Raad van Bestuur van Beweging 3.0, laat weten: ,,Deze situatie trekt een enorme wissel op de bewoners, hun naasten en natuurlijk op onze medewerkers. We leven erg met iedereen mee en doen er alles aan om hen zoveel mogelijk te ondersteunen.”



Meerdere branden in Nieuwland

AMERSFOORT Een pyromaan lijkt het te hebben voorzien op de wijk Nieuwland. Zaterdag gingen er al diverse containers in vlammen op en zondagnacht werd de openbare boekenkast bij ontmoetingscentrum De Herberg in brand gestoken.

In Nieuwland waren politie en brandweer zaterdag net na het ingaan van de avondklok druk met diverse meldingen. Zo stonden er meerdere papiercontainers in brand. De politie was met veel eenheden aanwezig maar wist niemand aan te houden. Een dag later was het weer raak. Ondanks snel handelen van de brandweer, konden zij niet voorkomen dat de boekenkast volledig vernietigd werd.


Automobilist rijdt 146 km te hard

AMERSFOORT De politie heeft maandag een automobilist van de weg gehaald die veel te hard reed. Op de Rondweg-Zuid drukte de bestuurder het gaspedaal zo diep in, dat er snelheden van 203 kilometer per uur werden gehaald. Wegens wegwerkzaamheden was de maximale snelheid op de Rondweg 50 kilometer. Zijn auto en rijbewijs werden in beslag genomen.