De thuisbasis van Paul Rabbering is Amersfoort: ,,We wilden naar een leuke stad, met alle voordelen van de stad maar toch ook rust dichtbij."
De thuisbasis van Paul Rabbering is Amersfoort: ,,We wilden naar een leuke stad, met alle voordelen van de stad maar toch ook rust dichtbij." Ruud Baan

Ondanks verhuizing blijft Rabbering verbonden

23 februari 2021 om 16:59

,,Naar de markt op de Hof gaan op zaterdag is het hoogtepunt van de week. Vroeger konden we misschien uitkijken naar een borrel bij Madonna, nu doe je dat thuis met ingrediënten van de markt.” Lees het uitgebreide interview op:

De Stad Amersfoort.nl Premium


Het is oudejaarsavond kwart over elf. Op de tv's in het Top 2000-café zijn feestende mensen te zien. Ze zwaaien, lachen en dansen vanuit woonkamers door heel Nederland. Kinderen die laat op mogen blijven doen vrolijk mee. En dan, totaal onverwacht, verschijnt er een voor Paul Rabbering wel heel bekende huiskamer op de schermen. Rabbering: ,,In een keer zag ik mijn vriendin Dionne op beeld, met mijn zoon Abel van één. Hij had al lang op bed moeten liggen. Hij zag mij en hij zwaaide, dat is zo leuk. Dat zwaaien heeft hij net een beetje door, dus dat is zo grappig als het gebeurt. Dat was wel mijn hoogtepunt van de avond.”

(Tekst loopt door onder de foto)


Vriendin Dionne en zoon Abel hadden een verrassing voor de radio-dj op oudejaarsavond. (Foto: Instagram @paulrabbering )

SIDEKICK Al sinds 2015 is Paul Rabbering te horen op NPO Radio 2. Rabbering Laat maakt hij voor de zender sinds 2018, met als meest recente toevoeging aan het team sidekick Cielke Sijben. In november stopte Sijben als sidekick van Ruud de Wild en dus zag Rabbering zijn kans schoon. ,,Toen ze weer op de markt was heb ik haar gevraagd of ze radio wil maken met mij. We kennen elkaar heel goed en zijn toen om de tafel gaan zitten. we hadden afgelopen zomer al drie weken samen radio gemaakt als invalteam, maar nu doen we het samen. De energie is super goed in de avond. We sluiten samen de dag af”, aldus Rabbering. Het tijdstip van het programma is laat. Niet zó laat dat er vooral vrachtwagenchauffeurs en nachtbrakers luisteren, maar wel zo laat dat mensen toch wel op het punt staan om te gaan slapen. Rabbering: ,,We maken radio voor iedereen die wakker is. Ik denk altijd aan drie luisteraars, een vrachtwagenchauffeur, iemand in het ziekenhuis en een lerares die nog wat huiswerk nakijkt. Dat maakt het makkelijker om te weten tegen wie je praat. We blikken op een luchtige manier terug op wat er die dag is gebeurd en draaien fijne muziek. Het is laat, maar als je nog wat energie nodig hebt of wil lachen, is het een goed programma om de dag mee af te sluiten.”

(Tekst loopt door onder de foto)


Paul Rabbering over zijn radioprogramma: ,, als je nog wat energie nodig hebt of wil lachen, is het een goed programma om de dag mee af te sluiten." (Foto: Elvin Boer)

Het viel me gelijk op dat de mensen en winkeliers in Amersfoort zo relaxed waren

RELAXED En als die dag afgesloten is, rijdt Rabbering terug over de A1 naar Amersfoort. De stad waar de radio-dj een aantal jaar geleden verliefd op werd. ,,Zeven jaar geleden woonde mijn toenmalige vriendin in Amersfoort, vlakbij het centrum. Ik was er regelmatig. Het viel me gelijk op dat de mensen en winkeliers zo relaxed waren, ik werd vriendelijk geholpen in de winkels. Zo goed zelfs, dat ik hier ben blijven winkelen toen ik zelf in Amsterdam woonde. Als je iets nodig hebt, ga je een dagje naar Amersfoort. Dan weet je zeker dat je slaagt” Amsterdam is leuk, maar met Rabberings eerste kindje op komst werd het tijd om de stad in te ruilen voor iets rustigers. ,,Het werd tijd voor een huis met een tuin, maar waar kun je dan het beste heen gaan? Naar een leuke stad, met alle voordelen van de stad maar toch ook rust dichtbij.” Dat werd dus Amersfoort.

TIJD VOOR ELKAAR In augustus 2019 werd Abel Bowie geboren, inmiddels is de dreumes bijna anderhalf jaar oud. ,,Corona is verschrikkelijk maar het geeft ook meer tijd voor elkaar. Ik heb nu meer tijd met hem dan ik anders had gehad, daar geniet ik zo van. En mijn vriendin Dionne en ik stemmen dat goed op elkaar af. Je moet dat laten werken samen.”

(Tekst loopt door onder de foto)

Dit bericht bekijken op InstagramEen bericht gedeeld door Paul Rabbering (@paulrabbering)

Naar de markt op de Hof gaan op zaterdag is het hoogtepunt van de week

HOOGTEPUNT In lockdowntijd is het hoogtepunt van de week een bezoekje aan de markt op de Hof. ,,Je gaat je ook aan kleine dingen vasthouden,” vertelt Rabbering, ,,Naar de markt op de Hof gaan op zaterdag is het hoogtepunt van de week. We worden zelfs al herkend, de slager weet onze vaste bestelling. Vroeger konden we misschien uitkijken naar een borrel bij Madonna, nu doe je dat thuis met ingrediënten van de markt.” Toch komt niet alles van de markt, de radio-dj probeert ook zoveel mogelijk restaurants te steunen. ,,Ik heb ook veel ontdekt dankzij afhalen. Onlangs nog aten we van Habibi, maar we hebben ook afgehaald bij Jackie Brown, Dikke Dirck en de Saffraan, van die laatste hebben we thuis echt een avond uit gemaakt.”

Nog even en dan verhuist Rabbering naar Zeist met zijn gezin, maar Amersfoort vergeten, dat doet hij niet. ,,Ik verlaat de stad wel als inwoner, maar ik weet zeker dat we er nog vaak naartoe gaan. Dat was ook zo voor ik hier woonde. Er wordt hier ook altijd van alles georganiseerd, Amersfoort Jazz of Lepeltje Lepeltje, dat waren evenementen waar we elke keer bij waren. Of we komen nog eens een biertje drinken op het Lieve Vrouweplein, Amersfoort houdt altijd een plekje in mijn hart.”

Over Paul Rabbering
Paul Rabbering verwierf bekendheid bij het grote publiek toen hij van 2004 tot 2016 het programma RabRadio maakte voor de KRO-NCRV, uitgezonden op NPO 3FM. Gedurende zijn tijd bij 3FM zat hij drie keer met collega-dj’s in het Glazen Huis. In 2015 stapt hij over naar NPO Radio 2 waar hij eerst een aantal jaar programma’s presenteert voor de KRO-NCRV, maar sinds juli 2018 is hij niet meer van de zender weg te denken als dagafsluiter met het radioprogramma Rabbering Laat dat hij voor de AVROTROS maakt. Op radiogebied hoopt hij de komende jaren nog verder te groeien. Rabbering: ,,Ik heb wel de ambitie om eerder op de dag een programma te maken. Dat kunnen een hoop tijdstippen zijn, maar de ambitie om nog meer luisteraars te gaan bereiken samen met Cielke is er zeker. Ik denk altijd, je moet er hard voor werken, je best doen en wat geluk hebben. Dan komt het wel goed.”

Door Charella Hulsbosch

Afbeelding
Afbeelding