ANWB AutoMaatje nu in heel Amersfoort

15 februari 2021 om 16:28

AMERSFOORT ANWB AutoMaatje is een vervoersdienst voor mensen met een mobiliteitsprobleem. Vrijwilligers vervoeren mensen die dat nodig hebben naar de plaats van hun bestemming. AutoMaatje bestaat al ruim twee jaar in Hoogland, Kattenbroek en Nieuwland.


Hoe werkt het?
Mensen zonder eigen vervoer kunnen contact opnemen met AutoMaatje. Daar wordt een chauffeur gezocht die op het gewenste tijdstip wil rijden. Dat kan naar het ziekenhuis zijn, of naar de huisarts, fysiotherapeut, vaccinatie locatie of gewoon gezellig naar familie of een kennis. De chauffeur rijdt met zijn eigen auto. De kosten zijn voor de deelnemer en bedragen 0,30 eurocent per kilometer. De chauffeurs volgen de richtlijnen van het RIVM en de auto wordt na de rit weer schoongemaakt.


GEZOCHT AutoMaatje wil uitbreiden over heel Amersfoort. Daarvoor zijn naast deelnemers ook chauffeurs nodig. Het liefst worden chauffeurs en deelnemers uit dezelfde wijk gekoppeld. Dat houdt de kosten laag en is wel zo gezellig. Beschikt u over een eigen auto met inzittendenverzekering en wilt u een Maatje zijn voor uw omgeving? Meld u dan aan via automaatje.amersfoort@gmail.com. De coördinator neemt dan contact met u op. Wilt u gebruik maken van AutoMaatje dan belt u twee dagen van tevoren naar: 06 537 007 84. Meer informatie: www.automaatje-amersfoort.nl.