Afbeelding
Meander Medisch Centrum

Spoedeisende hulp gipst zo’n honderd botbreuken

16 februari 2021 om 14:55

AMERSFOORT Het personeel van de spoedeisende hulp van Meander Medisch Centum heeft het dit weekend flink druk gehad. Er kwamen zo’n honderd personen binnen die behandeld moesten worden aan letsel die zij opliepen bij het schaatsen.


Veel mensen genoten dit weekend van het ijs, maar niet overal ging het goed. Sommigen moesten naar de spoedeisende hulp en hierbij ging het veelvuldig om letsel aan botten, waarbij er veel pols- en enkelbreuken waren. Meerdere personen werden dan ook door de verpleegkundigen in het gips gezet.

Het ziekenhuis laat weten dat de andere zorg niet heeft geleden onder de vele schaatsongelukken.


Inval De Wieken in RTL programma

AMERSFOORT De politie-inval op De Wieken in juli 2020 had te maken met grootschalige cocaïnesmokkel en met een gestolen Van Gogh-schilderij uit museum Singer in Laren. Op het bedrijventerrein in Amersfoort had de hoofdverdachte een transportbedrijf. Dit werd bekend in Crime Desk, een RTL-misdaadprogramma op de maandagavond. De uitzending werd deze week uitgezonden en sindsdien druppelt er steeds meer informatie binnen. Over de inval in juli 2020, waarbij zwaarbewapende eenheden een inval deden in het transportbedrijf werd lang door de politie gezwegen. Volgens CrimeSite.nl had dit te maken met een grootschalig politie-onderzoek. Het Van Gogh-schilderij zou als ruilmiddel moeten dienen voor vervroegde vrijlating van één van de zeven verdachten in het omvangrijke drugsonderzoek. Bij de inval werd het bedrijfspand helemaal binnenstebuiten gekeerd en zijn tientallen luxe auto’s en motoren in beslag genomen. Ook vrachtwagens en een met kogels doorzeefde bestelbus werden door de politie meegenomen. De hoofdverdachte wordt naast drugssmokkel ook verdacht van deelname aan een criminele organisatie en wapenbezit.


VEILIGHEIDSRAPPORT Waar regiobreed de meldingen afnamen, is er in Amersfoort een zorgwekkende stijging te zien als het gaat om drugshandel, drugsproductie en gebruik. ,,De regio Midden-Nederland speelt een grote, regisserende rol in de (inter)nationale cocaïnehandel”, staat te lezen in een rapport van Bureau Regionale Veiligheidsstrategie Midden Nederland.

w        [Lees meer over het veiligheidsrapport op De Stad Amersfoort.nl Premium.





De politie kampt met minder personeel en meer taken.