Afbeelding
Screenshot uit video

'Eerste besmettingen kort na eerste vaccinatieronde'

16 februari 2021 om 15:19

p        1

De bewoners van het Sint Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis ontvingen eind vorige maand hun eerste vaccinatie met het BioNTech/Pfizer vaccin.
,,De eerste besmettingen werden enkele dagen na de eerste ronde van de vaccinaties geconstateerd. Vorige week liep het aantal besmettingen snel op", aldus de woordvoerder. ,,De bron van de besmetting is niet te achterhalen."


De coronaregels worden in het Sint Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis strikt nageleefd. ,,Het personeel werkt met persoonlijke beschermingsmiddelen en er zijn duidelijke regelingen voor mantelzorgers en andere bezoekers. Na de uitbraak is de bezoekregeling aangevuld voor de hele locatie tot maximaal drie vaste bezoekers per bewoner per week. We doen alles wat mogelijk is om de besmetting zo snel mogelijk in te dammen. Er is hierbij goed overleg met de GGD”, aldus Evelien Bongers, Raad van Bestuur, in een persbericht.


BEWEGINGSVRIJHEID Op de gesloten locatie wonen ouderen met dementie of een andere psychogeriatrische aandoening. Het gaat veelal om kwetsbare mensen meteen zwakke gezondheid. Lichte symptomen van het coronavirus worden vaak niet geuit bij dementie. ,,Voor deze doelgroep, die vaak kampt met bewegingsonrust en dwaalgedrag, wordt binnen de muren van het verpleeghuis zoveel mogelijk gezorgd voor bewegingsvrijheid. Dit, in combinatie met het feit dat mensen minimaal twee dagen geen symptomen hebben wanneer ze besmet zijn maar wel het virus verspreiden, heeft het aantal besmettingen waarschijnlijk snel doen oplopen. Ik spreek namens iedereen binnen Beweging 3.0 als ik zeg dat wij ontdaan zijn door deze uitbraak”, zegt Evelien Bongers. ,,Wij leven erg mee met onze bewoners, hun naasten en de medewerkers van onze locatie.”


Het Sint Elisabeth Verzorgings- Gasthuis is momenteel de tweede vaccinatieronde aan het voorbereiden.


Slachtoffer babbeltruc overleden

AMERSFOORT Een inwoner van Amersfoort die slachtoffer werd van een babbeltruc, is twee weken later overleden. Volgens zijn vrouw was de hoogbejaarde man zo boos over hetgeen hem was overkomen, dat die boosheid er mede voor heeft gezorgd dat zijn hart ermee stopte.

Op 18 december 2020 stond een pakketbezorger bij het echtpaar aan de deur. Zij moesten één euro bezorgkosten betalen met een pinapparaat. Dat bleek een oplichtingstruc. Het pinkastje was nep en alleen bedoeld om de pincode te achterhalen. Door middel van een snelle wisseltruc kreeg de vrouwelijke ‘pakketbezorger' ook de pas in handen. De verdachte van de babbeltruc is in de lift van een appartementencomplex aan de Drentsestraat gefilmd. De politie heeft goede hoop dat zij door iemand herkend wordt. Kijk voor meer informatie op De Stad Amersfoort.nl.        




Dat is nodig ook, want zij sloeg later nogmaals toe. Nog geen week later overkwam een 80-jarige inwoner van Amersfoort namelijk hetzelfde.

De vrouw heeft vervolgens een groot geldbedrag gepind en het mannelijke slachtoffer was hier zo boos over, dat zijn woede er volgens zijn vrouw mede voor heeft gezorgd dat zijn hart ermee ophield. De verdachte van deze babbeltruc is in de lift van het appartementencomplex aan de Drentsestraat gefilmd. De politie heeft goede hoop dat zij herkend wordt. Kijk voor meer informatie op De Stad Amersfoort.nl.



Dat is nodig ook, want zij sloeg later nogmaals toe. Nog geen week later overkwam een 80-jarige inwoner van Amersfoort namelijk hetzelfde.

Ditmaal bevat het pakketje van de bezorgster een cadeaukaart van een winkel. Daardoor waren de ontvangers in eerste instantie verrast en hadden ze geen argwaan. Pas toen ze het saldo van de cadeaukaart bekeken op internet, ontdekten zij dat de kaart geen saldo had en toen gingen de alarmbellen af. Ook met deze pas ging de vrouw pinnen en op bewakingsbeelden is te zien dat dit was aan de Regenboogstraat in Amersfoort. Later doet ze dit opnieuw in Hilversum.

SIGNALEMENT De vrouw is licht getint en wordt rond de 20-25 jaar oud geschat. Ze heeft een slank postuur, donkere ogen en zwart kroezend haar met opvallende middenscheiding en knotje. Ze droeg een zwarte jas met daaronder een rode trui.

Wie is deze vrouw? Herkent u haar, of heeft u haar ergens gezien? Dat komt de politie graag met u in contact via de tiplijn: 0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.