Afbeelding
Marianna Douma

Auteur Marieke Lucas Rijneveld aanwezig bij Avond van het Boek

16 februari 2021 om 09:46

AMERSFOORT Via een livestream, en in de Bibliotheek Eemland, vindt zaterdag 13 maart de Avond van het Boek plaats. Schrijfster Marieke Lucas Rijneveld zal in het Eemhuis worden bevraagd door programmamaker Tim den Besten over haar boeken, haar schrijverschap, de gewonnen prijzen en alles wat nog meer ter sprake komt.


Voor deze avond hebben de Bibliotheek Eemland en de organisatie van de Nacht van de Literatuur de handen ineengeslagen. Deze avond was eerst gekoppeld aan de Boekenweek, maar deze wordt in verband met het coronavirus uitgesteld. Toch wil de organisatie deze literaire avond graag door laten gaan voor alle literatuurliefhebbers in Amersfoort. Daarnaast dient de avond als een proloog voor de Nacht van de Literatuur, die zal plaatsvinden op 18 september 2021.

De Avond van het Boek begint om 20.00 uur. In verband met de coronarichtlijnen zijn er vooralsnog dertig kaartjes à 25,00 euro te koop voor fysieke aanwezigheid tijdens de avond in het Eemhuis. Daarnaast zal de gehele avond in hoge kwaliteit live worden gestreamd. Online livestreamtickets zijn verkrijgbaar voor 7,50 euro. Kaarten zijn te koop via de website van de Bibliotheek Eemland.


Marieke Lucas Rijneveld won in 2020, samen met vertaalster Michele Hutchison, als eerste Nederlandse schrijver ooit de Booker International Prize met de roman ‘De avond is ongemak’ (vertaald als ‘The Discomfort of Evening’). In november 2020 verscheen het eveneens lovend ontvangen ‘Mijn lieve gunsteling’. De auteur is geen onbekende voor Amersfoort: in 2017 was Rijneveld al eens te gast bij de Nacht van de Literatuur. Tim den Besten is bekend als presentator, documentairemaker en interviewer. In het programma ‘Tim’s Tent’ interviewde hij in 2018 ook Marieke Lucas Rijneveld. Verder schreef hij de bundel ‘Zou er wifi in de hemel zijn?‘. In dat verband was hij in 2019 al eens gast van de Nacht van de Literatuur.


Cheque van 2100 euro voor Stadsboerderij De Vosheuvel

AMERSFOORT Het bestuur van Stadsboerderij De Vosheuvel mocht donderdag een gift van 2100 euro in ontvangst nemen. ,,Deze gift is in de huidige, moeilijke corona tijd van harte welkom”, aldus het bestuur.

Het bedrag werd aangeboden door het bestuur van Stichting kinderboerderij Nijkerk. Deze stichting had als doel een kinderboerderij te starten in Nijkerk, maar dat is niet gelukt. De gelden die het bestuur al had verzameld zijn verdeeld onder meerdere goede doelen die passen bij de oorspronkelijk doelstelling, kinderboerderij en educatie. Het bestuur van De Vosheuvel laat weten: ,,Het is een moeilijke tijd, de boerderij is gesloten en daardoor vervallen veel inkomsten. Het komt op een goed moment en we zullen het bedrag gebruiken om weer een stukje van de aanpassing van onze toiletten te kunnen realiseren.”


Afbeelding