Gevangenisstraf voor stenen gooien

2 februari 2021 om 17:26

AMERSFOORT Een twintigjarige man die op 25 januari werd aangehouden bij de ongeregeldheden bij De Stier heeft een gevangenisstraf van twee maanden, waarvan één maand voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar, tegen zich horen eisen. De man moest donderdag voor de rechter komen.


De twintiger uit Amersfoort werd ervan verdacht een steen naar een politiebus te hebben gegooid. Vier agenten zagen de verdachte dit doen en wisten hem vervolgens direct in de boeien te slaan.

De verdachte ontkende zijn betrokkenheid en zei alleen maar te willen kijken naar wat er op straat gebeurde. De rechter ging niet mee in deze verklaring. ,,Door het gooien van een steen heeft de verdachte geweld gebruikt richting de politie, zeker in deze tijd een ernstig feit. Daarbij vindt de verdachte het blijkbaar interessant om de rellen te volgen, wat het risico op herhaling vergroot.” De rechter veroordeelde de verdachte, die een blanco strafblad had, tot twee maanden gevangenisstraf, waarvan 1 maand voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.


De Stad Amersfoort.nl op Instagram

AMERSFOORT De Stad Amersfoort.nl is ook te volgen op Instagram. De redactie plaatst hier lokaal nieuws, korte video's, aankondigingen van Premiumverhalen en bijzondere, of gewoon leuke foto's, die we willen delen met onze lezers. Naast onze website en Facebookpagina brengen we het lokale nieuws ook via Instagram onder de aandacht.