De Stad Amersfoort.nl verschijnt allang niet meer alleen op papier.
De Stad Amersfoort.nl verschijnt allang niet meer alleen op papier. Redactie BDUmedia

Samen maken we de krant

2 februari 2021 om 14:26

Lokale verhalen die dicht bij de lezer staan

AMERSFOORT De redactie van De Stad Amersfoort.nl is vorig jaar gestart met extra verhalen en meer verdieping op de website onder de noemer De Stad Amersfoort.nl Premium. Sindsdien zijn al veel lezers abonnee geworden en daarvoor willen wij onze oprechte dank uitspreken.


De redactieruimte in Barneveld is sinds het begin van de coronapandemie onbemand, redacteuren werken thuis. Vanachter onze bureaus, of eettafels, houden we wekelijks nauwlettend het aantal nieuwe abonnees in de gaten. Ieder nieuw afgesloten abonnement zorgt ervoor dat we ons gesterkt en gewaardeerd voelen. Dankzij onze abonnees kunnen wij doorgaan met publiceren.


De laatste jaren zagen we steeds meer een medialandschap ontstaan waarin partijen elkaar lijken te moeten overschreeuwen in de zoektocht naar aandacht van de lezer. Daarin willen we niet meegaan, maar tegelijkertijd zetten mondiale mediabedrijven en techgiganten de inkomsten van de (lokale) journalistiek al langere tijd onder druk. Daarom moest het roer deels om. Om zorg te dragen voor onze freelance verslaggevers konden we niet op de oude voet verder gaan. Hun werk en inspanningen verdienen een salaris, het nieuws kan niet altijd meer gratis worden aangeboden. Het wegvallen van advertentie-inkomsten aan het begin van de corona-uitbraak, maakte de situatie om bij te sturen urgent. Met De Stad Amersfoort.nl Premium willen we het tij keren en tevens verhalen maken die letterlijk en figuurlijk dicht bij de lezer staan en op de deurmat vallen.


Inmiddels bevinden we ons gelukkig in iets rustiger vaarwater. Maar om wekelijks de gratis papieren editie te kunnen verspreiden en zeven dagen per week de website De Stad Amersfoort.nl actueel te houden, blijft steun nodig. Want iedere abonnee draagt eraan bij dat we meer verhalen en meer verdieping kunnen bieden in de lokale journalistiek. Dat vinden we belangrijk. Zeker in tijden als deze waarin steeds meer blijkt dat lokale verbinding een groot goed is. Sinds het uitbreken van de coronacrisis zagen we een flink toegenomen interesse in onze lokale berichtgeving. Niet alleen voor onze papieren editie, maar ook voor onze website, Facebookpagina De Stad Amersfoort, en Instagram waarop de hele week de laatste nieuwtjes te vinden zijn.

Ondanks de fysieke afstand die we moeten houden, hopen we nu én in de toekomst midden in de lokale samenleving te blijven staan. Uw bericht is daarom meer dan welkom. Via de knop 'Deel je nieuws' op www.destadamersfoort.nl kunt u zelf een bericht delen. Het nieuws staat vrijwel direct daarna online en komt vervolgens in aanmerking voor onze papieren editie. Voor vragen, tips of ingezonden brieven kunt u mailen naar: stad.amersfoort@bdu.nl.


Nogmaals heel hartelijk dank voor uw steun,

De redactie van De Stad Amersfoort.nl

Afbeelding
De Stad Amersfoort.nl verschijnt allang niet meer alleen op papier.