TREFPUNTJES

1 februari 2021 om 12:41

AVONDGEBED Halverwege de week, elke woensdagavond om 19.30 uur, is er in de kapel van de Bergkerk, Dr. Abraham Kuyperlaan 2, het avondgebed.


OCHTENDGEBED Elke dinsdagochtend van 10.00 tot 10.30 uur is er in Het Brandpunt een oecumenisch ochtendgebed. Er is een Bijbellezing, gevolgd door een korte stilte. Daarna spreekt wie wil een persoonlijk gebed uit. Wie er in de kerk niet bij kan zijn, kan het tekstgedeelte thuis lezen, tien minuten stilte houden en een persoonlijk gebed bidden.


LEERHUIS PARABELS Anders dan de site zindex033.nl meldt, gaat het leerhuis over parabels voorlopig niet door. Aanmelden kan al wel, via Paul van der Harst, op e-mailadres Paulvanderharst@emmauskerk-amersfoort.nl. Wie zich aanmeldt, wordt op de hoogte gehouden van het nieuwe aanvangstijdstip. Het leerhuis bestaat uit vijf bijeenkomsten op de woensdagavond waarin de parabels uit evangelie, midrash en koran gelezen en besproken worden. Het leerhuis wordt begeleid door prof. Dineke Houtman, emeritus hoogleraar Judaïca met bijzondere aandacht voor de verhouding van jodendom en christendom, ds. Paul van der Harst en ds. Jan Roelof Nienhuis, beiden emeritus predikant in Amersfoort. De organisatie is in handen van de PKN-gemeenten Fonteinkerk, Emmaüskerk, De Bron en De Hoeksteen. De kosten voor deelname zijn 15,00 euro.