Afbeelding
pixabay

130 deelnemers bij trainingsmarathon Around Amersfoort

2 februari 2021 om 15:26

AMERSFOORT Tijdens de jaarlijkse trainingsmarathon Around Amersfoort, georganiseerd door de stichting Marathon Amersfoort, hebben afgelopen weekeinde bijna 130 deelnemers een halve of hele marathon gelopen. Vanwege de coronamaatregelen was de traditionele gezamenlijke start bij sportcomplex Amerena dit jaar niet mogelijk.


,,Daarom hebben we iedereen de mogelijkheid gegeven het parcours vanaf een ideale plek op te pakken, bijvoorbeeld dicht bij huis. Ook kon er op zaterdag of zondag worden gelopen”, legt organisator Mik Borsten uit. Op twee locaties onderweg plaatste de organisatie flesjes water en sportgels voor de deelnemers.

De snelste deelnemer op de halve marathon bij de mannen was Peter Perdok. Hij finishte in 1:27:50. Bij de dames liep Leydi van den Braken de snelste tijd: 1:37:50. Bert Ruitenbeek was de snelste deelnemer op de hele marathon met 2:52:56 en Selina van der Vliet uit Soest was de eerste snelle dame in 3:15:42. Negen mannen finishten op de hele marathon binnen de vier uur. ,,Natuurlijk hopen we volgend jaar weer een gezamenlijke wedstrijd op één dag te kunnen organiseren, met bemenste verzorgingsposten en een weldadige finish in sportcomplex Amerena. Nu maar eerst aan de slag met de voorbereiding van onze jaarlijkse grote stadsmarathon op zondag 17 oktober”, besluit de organisator.


'2020 goed jaar voor Amersfoortse woningbouw’

AMERSFOORT Amersfoort kreeg er vorig jaar 1.175 woningen bij, meldt de gemeente. ,,Dat is ruim meer dan de ambitie van het college van B en W om per jaar 1.000 woningen op te leveren." Menno Tigelaar, wethouder Wonen, is blij met grote aantal. ,,Voor al die mensen die in Amersfoort een woning zoeken is dit een opsteker. Met corporaties en ontwikkelaars werken we hard aan het bouwen van nieuwe woningen, dat leverde het afgelopen jaar een mooi resultaat op. Door te bouwen zorgen we voor beweging in een woningmarkt die op slot zit."


Meer dan een derde van alle nieuwe woningen, ruim vierhonderd, is gebouwd in het Hogekwartier. Daarmee levert de nieuwe stadswijk een flink aandeel in de Amersfoortse woningbouwopgave. Onder meer met twee woontorens aan het Valleikanaal. Komend voorjaar worden nog eens 165 appartementen opgeleverd, waarvan 64 in de sociale huur. Naar verwachting zijn de laatste woningen van de nieuwe wijk in 2022 aan de beurt en is de vernieuwde stadsentree, met in totaal 823 woningen, dan helemaal af. In de nieuwe wijk 'Langs Eem en Spoor' kwamen er 22 woningen bij, in het Hoefkwartier 58 en in Vathorst 232. Het aandeel appartementen is groot. Bijna 80 procent van de nieuwe woningen in 2020 is een appartement (meergezinswoning). Er is ook een grote groep woningzoekenden op zoek naar een eengezinswoning. De behoefte aan dit type woning verdient de komende jaren extra aandacht.