column

column

2021, het jaar waarin...

Wat staat ons te wachten in dit nieuwe jaar? Een jaar waarin alle Amersfoortse zorgmedewerkers ‘Amersfoorters van het jaar’ hadden moeten worden of anders wel alle buurtvaders of toch de Rova en Eemfors medewerkers die alle klerezooi weer konden opruimen. Glas van bushokjes, vuurwerkrestanten, gesmolten vuilcontainers, smeulende pallets. Ze maakten met man en macht alles weer toonbaar. 2021, een jaar waarin creatieve binnenstadondernemer Dirk-Jan Stip weer hele leuke ideeën heeft bedacht, Stadsbrouwerrij ‘De Drie Ringen’ het weer helemaal ziet zitten met nieuwe brouwers en Bourgondische bitterballen, we voortaan één kus of hooguit twee gaan geven.


Een jaar waarin we kleine dingen gaan koesteren, we onze zegeningen tellen, een jaar waarin uw stukkiesschrijver, tevens falend filosoof, licht aan het einde van de Brouwers- en Meridiaan tunnel ziet, er zicht is op zaken waar hij zich op kan verheugen. Het 20ste Smartlappenfestival gaat onder voorbehoud van start op 21 en 22 augustus. Een jaar waarin Amersfoort weer groenste stad van Nederland wordt. Het jaar waarin goede voornemens al snel weer overboord worden gegooid, het jaar waarin de bruggen weer storingsvrij bediend gaan worden. Waarin we alleen maar zwaaien, vrolijk toeteren, kushandjes geven en géén dikke middelvinger opsteken. Een jaar waarin we weer leuke filmpjes gaan maken voor mediagroep Eva/Eemland1. Terrasbezoek nog nooit zo belangrijk was voor uw stukkiesschrijver, tevens wekelijkse wandelaar. Het jaar waarin de BDU, uitgever van onder andere dit prachtblad, 150 jaar bestaat (borrelen?).


Het jaar waarin de meesten van ons zich laten vaccineren. Bij prikangst moet je er ontspannen bijzitten en mocht je er echt tegen opzien dan hebben ze bij de prikpoli in het Meander Medisch Centrum eventueel lachgas. Uit zeer onbetrouwbare ziekenhuisbronnen vernomen dat het een dolle boel gaat worden. Communicatiemanager van Meander, Erik van Goor, was de eerste die werd ingeënt onder invloed van lachgas. Heeft zich bescheurd, wilde gelijk voor de tweede keer. Toen zorgmedewerkers in de gaten hadden dat vaccineren nog nooit zo leuk was, stonden ze in de rij voor een prikje. Ook de ‘Prikkebaas’ die zijn collega’s een prikje gaf had nog nooit zo’n vrolijke menigte gezien. De honderd liter lachgastank was binnen een uur leeg, medewerkers verdrongen zich om maar weer aan de beurt te komen, de hele hal lag in een deuk, kwam niet meer bij van het lachen. Sommige medewerkers moesten door de beveiliging met zachte hand naar hun afdeling worden gebracht om daar aan het bed van een patiënt weer in een lachstuip te schieten. Toen receptioniste Fatma werd betrapt toen ze voor de zesde keer in de rij stond om ingeënt te worden, was de maat vol en haalde CEO Frank de Reij haar gierend van het lachen uit de rij.


Lieve lezers, de allerbeste wensen voor 2021. Het wordt een prachtjaar!


Joop de Keijzer