Afbeelding
Brandweer Amersfoort

Brandweer druk met kleine incidenten

Brandweer druk met kleine incidenten

AMERSFOORT De brandweer was op oudejaarsavond druk met een aantal kleine incidenten. Zo lieten ze een papiercontainer aan de Zeldertsedreef rond 22.25 uur vol lopen met water om het papier te blussen. De weg was enige tijd afgesloten vanwege de nodige brandweerslangen over de weg.


Op de Sextant werd een tankautospuit van de brandweer opgeroepen voor een autobrand rond 22.00 uur. Een berger is op de hoogte gesteld van het incident, deze zal de bestelbus wegslepen. De brand ontstond binnen in het voertuig.


Aan de Pastoor Pieckweg in Hoogland moest de brandweer rond 21.30 uur uitrukken voor een containerbrand. Bij aankomst was er sprake van een flinke rookontwikkeling. De brandweer had bijna een hele tank water nodig voordat de brand uit was.


Rond 18.45 uur moest een brand in een stapel pallets aan de Anemoonstraat worden geblust, onder toeziend oog van de politie geblust. Een deel van het brandende afval is aan de kant geschoven door de brandweer.


Bij de speelplaats en skatebaan langs het Winkelpad in Schothorst brandde een speelhuisje af. De brandweer kon de brand blussen, maar het speeltuintje ging verloren. ‘Een zinloze actie’, zo noemen buurtbewoners de brand bij hun speeltuintje aan het Winkelpad. Ze hebben een spandoek opgehangen met een boodschap aan de dader(s). ‘Realiseren jullie dat jullie een einde gemaakt hebben aan het speelplezier van vele kleine en grotere kinderen’, staat er te lezen. ‘Besef dat we allen voor de kosten omdraaien. Ook jullie ouders.’


Versierde tractoren in optocht langs verpleeghuizen

AMERSFOORT Eemlandse boeren hebben zichzelf zaterdagavond van hun beste kant laten zien. Met hun versierde tractoren maakten zij een Nieuwjaarsoptocht langs diverse verzorgingshuizen in de regio.

Meerdere tractoren reden zaterdagavond achter elkaar aan en zijn gingen langs/door Amersfoort, Hoogland en onder andere Soest.

Dit allemaal was bedoeld om letterlijk en figuurlijk een lichtpuntje te zijn in de donkere dagen.


Op sociale media lieten veel inwoners uit Amersfoort weten de stoet gezien te hebben. De boeren konden dan ook op veel complimenten rekenen.

Afbeelding
Afbeelding