Jeppe Hein, Mobile Mobile, 2010, courtesy KÖNIG GALERIE, Berlin, 303 Gallery, New York, Galleri Nicolai Wallner, Copenhagen.
Jeppe Hein, Mobile Mobile, 2010, courtesy KÖNIG GALERIE, Berlin, 303 Gallery, New York, Galleri Nicolai Wallner, Copenhagen. Anders Sune Berg

Op spiegelexpeditie door de stad

KADE Bezoekers in Kunsthal Kade kunnen zich vanaf 30 januari verwonderen over de veelzijdigheid van het fenomeen spiegeling in de tentoonstelling Mirror | Mirror.

Met de spiegel wordt iedereen dagelijks geconfronteerd. Op sociale media spiegelen we voortdurend onze identiteit. Aan de hand van kunsthistorische, verhalende en wetenschappelijke invalshoeken nodigen een dertigtal kunstenaars uit binnen- en buitenland uit tot reflectie. Speciaal bij de tentoonstelling ontwikkelden Kunsthal Ka en het Amersfoort forum voor architectuur Fasade, de spiegelexpeditie. Deze is gemaakt voor families in de breedste zin van het woord. Spiegels zijn overal. Denk aan spiegelende oppervlakken zoals (winkel)ruiten, glimmende lak op auto's en andere metalen. Ook waterplassen geven de gelegenheid tot spannende reflecties. Tijdens de stadswandeling ontdekken deelnemers met behulp van het spiegelboekje verschillende spiegelingen in de stad. Het boekje is mee te nemen tijdens een bezoek aan de tentoonstelling. Meer informatie op www.kunsthalkade.nl.