Afbeelding
Henry Krul

Leren componeren in het Eemhuis

SCHOLEN IN DE KUNST 'So you think you can write a strijkkwartet?' Dat komt goed uit, want in het Eemhuis kunnen jonge mensen van 8 tot en met 16 jaar binnenkort de cursus 'Leren componeren' volgen.

In zes lessen leren de deelnemers hoe ze hun eigen idee├źn kunnen uitwerken, opschrijven en arrangeren voor strijkkwartet. De composities worden uitgevoerd in Flint tijdens het kamermuziekfestival SeptemberMe. De inschrijving voor deze korte, krachtige cursus is net van start gegaan.

De ervaren docenten Anne-Maartje Lemereis en Remy Alexander van Stichting In de Knop leren de deelnemers hoe ze vanuit niets een strijkkwartet schrijven. Het kan ook zijn dat sommige jongeren al een punk-, rock- of jazznocturne hebben gemaakt, waar ze verder mee aan de slag gaan. Zo leren ze in deze cursus hoe ze die kunnen arrangeren voor twee violen, een altviool en een cello. De docenten geven handige compositietechnieken en trucjes mee, die helpen om een prachtig muziekstuk te schrijven. Deze cursus is een samenwerking tussen Scholen in de Kunst, Ragazze Quartet, Stichting In de Knop en SeptemberMe en vindt tweewekelijks plaats op de vierde verdieping van het Eemhuis. Inschrijven kan via www.scholenindekunst.nl.