Maandag 4, 11, 18 en 25 januari

5 januari 2021 om 11:32

10.00 – 11.00 uur
Online Taalcafé

Op een gezellige manier de Nederlandse taal oefenen of een ander daarbij helpen. Doe mee! Ook als je nog niet eerder hebt meegedaan.
Zie www.bibliotheekeemland.nl/online-taalcafe

Woensdag 13, 20 en 27 januari

19.00 – 20.00 uur
Online Taalcafé

Op een gezellige manier de Nederlandse taal oefenen of een ander daarbij helpen. Doe mee! Ook als je nog niet eerder hebt meegedaan.
Zie www.bibliotheekeemland.nl/online-taalcafe

Word vrijwilliger vanuit huis! We zoeken nog vrijwilligers die op deze avond aan willen sluiten om deelnemers te helpen bij het oefenen van de Nederlandse taal. Interesse? Mail taaldocent Emma van Ameijde a.van.ameijde@bibliotheekeemland.nl

Woensdag 20 en 27 januari

15.00 – 16.00 uur
Voorleesfeestje Coco kan het!

Het verhaal wordt voorgelezen met prachtige vertelplaten. Als het kan, wordt er na het verhaal geknutseld en anders meegegeven voor thuis. Aanmelden via www.bibliotheekeemland.nl
de Bibliotheek Eemland

Donderdag 21 en 28 januari

10.00 – 12.00 uur
Digitaal Hulpplein op afspraak

Voor vragen op het gebied van computers, tablets, smartphones, internet en digitale diensten van de overheid of andere instellingen. Maak een afspraak aan de balie van de Bibliotheek, bel 033-4631914 of via het formulier op www.bibliotheekeemland.nl/digitaal-hulpplein
de Bibliotheek Eemland

Donderdag 21 januari en Maandag 25 januari

diverse tijden
Start Peuterdans (2-3 jaar)

Samen met je kleintje lekker aan de slag met dans en beweging; van rollen en springen, tot schuiven, draaien en rennen onder leiding van dansdocent Odilia Meekes.
4e verdieping Eemhuis - Scholen in de Kunst

Vrijdag 22 januari

10.00-12.00 uur
Start Creatief Schrijven

In deze basiscursus creatief schrijven krijgen deelnemers de ruimte om te proeven van diverse tekstvormen en schrijftechnieken.
4e verdieping Eemhuis
Schrijven in Amersfoort/Scholen in de Kunst/de Bibliotheek Eemland

19.00-21.30 uur
Start Theaterproductie (15 t/m 20 jaar)

Op basis van improvisaties en inventarisaties binnen de groep gaan jongeren in twintig lessen werken aan een avondvullende voorstelling.
4e verdieping Eemhuis -Scholen in de Kunst

Zaterdag 23 januari

11.00-11.45 uur
Start Muziek voor speciale kinderen (8-12 jaar)

Docent Rudith Middelhuis verzorgt deze muziekcursus, die speciaal voor kinderen met een autisme verwante stoornis of een beperking is.
4e verdieping Eemhuis - Scholen in de Kunst

Maandag 25 januari

20.15-21.00 uur
Start Beginnerscursus Ukelele

Muziektheoretische kennis is niet nodig voor deze laagdrempelige beginnerscursus. Vooral lekker aan de slag met dit handzame, vrolijke instrument en lekker samen spelen!
4e verdieping Eemhuis - Scholen in de Kunst

Woensdag 27 januari

9.45-10.45 uur
Start Muziek op schoot (1,5-2,5 jaar)

Een korte cursus vol muzikale spelletjes samen met je peuter: zingen, experimenteren met klanken en muziek maken met speelgoed en verschillende materialen.
4e verdieping Eemhuis - Scholen in de Kunst

30 januari tot 16 mei

Mirror | Mirror. Reflect Yourself! in Kunsthal KAdE

De tentoonstelling Mirror | Mirror laat de bezoeker verwonderen over de veelzijdigheid van het fenomeen spiegeling. Met de spiegel worden we dagelijks geconfronteerd. Op sociale media spiegelen we voortdurend onze identiteit. De huidige tijd vraagt meer dan ooit om (zelf)reflectie. Aan de hand van kunsthistorische, verhalende en wetenschappelijke invalshoeken worden bezoekers uitgenodigd deze reflectie te onderzoeken. Er is werk te zien van een dertigtal kunstenaars en designers uit binnen- en buitenland die zich op verschillende wijzen tot het fenomeen spiegels verhouden.