Amersfoortse fotograaf wint internationale prijzen

1 december 2020 om 15:36

AMERSFOORT De Amersfoortse fotograaf Cara Louwman en haar schoonzus Yuen Yee Li, een fotograaf en schrijver, gingen op zoek naar hun relatie met hun voorouders. Via verschillende kunstvormen (fotografie, Chinese kalligrafie en tekst) brachten ze hun familiegeschiedenis in hun eigen leven. Ze stelden zich de vraag “Als je je wortels kunt vinden, leer je wie je bent, en waarom.” Dit resulteerde in een fotokunstboek over de wortels van de levens van twee schoonzussen.


Cara Louwman is in Moskou uitgeroepen tot Book Photographer of the Year 2020 door Moscow International Foto Awards. Het fotokunstboek ROOTING heeft meerdere prijzen gewonnen, waaronder Siena Creative Photo Awards 2020 en Prix de La Photographie Paris 2020. Bovendien heeft het Rijksmuseum het boek ROOTING aangekocht en opgenomen in hun speciale collectie fotoboeken van de bibliotheek van het Rijksmuseum.


Citymarketing Amersfoort lanceert ShopAmersfoort.nl

AMERSFOORT Citymarketing Amersfoort lanceert zo vlak voor de feestdagen ShopAmersfoort.nl. In één overzicht staan op dit platform diverse Amersfoort-cadeaus. Shop Amersfoort is ontwikkeld om Amersfoortse ondernemers te steunen én Amersfoortse producten onder de aandacht te brengen in de regio.

Met producten als; Rondje Amersfoort Likorettes, Het Amersfoortse Ganzenbord en Alberts Streetwear is er voor elk wat wils. Door middel van blogs en vlogs zet Citymarketing al haar kanalen in om de Amersfoortse ondernemers en producten in de kijker te zetten. Zo heeft Mylena Rietdijk een blog geschreven over de ‘Achtmaal unieke Amersfoortse cadeaus voor de feestdagen’.


Sluiting binnenstad was niet aan de orde afgelopen weekend

AMERSFOORT Waar in sommige steden van het land de winkels in het centrum dit weekend werden gesloten wegens drukte, heeft Amersfoort daar geen moment aan gedacht. Dat laat burgemeester Bolsius weten. Volgens hem was het wel iets drukker dan normaal, maar konden de corona-maatregelen in het winkelgebied goed worden toegepast.


,,Er zijn wel metingen geweest”, benadrukt Bolsius. ,,Maar het vraagstuk of we de binnenstad moesten sluiten is mij niet voorgelegd. Dat is een goed teken, al was het soms wel wat drukker.”

Met de kerstdagen voor de deur kan het zo zijn dat het centrum drukker wordt bezocht dan normaal. Ook deze ontwikkelingen houdt de gemeente goed in de gaten, al verwacht Bolsius geen grote problemen. ,,Kerst valt in het weekend en daardoor hebben mensen de gehele week om hun inkopen te doen. Hopelijk gebeurt dat ook verspreid over de week, waardoor er geen piekmomenten komen.”