Afbeelding
Eigen foto

Rondje Amersfoort in nieuw bordspel

1 december 2020 om 17:34

Nu de dagen korter worden en we vanwege de maatregelen vaak binnen zitten kunnen we wel wat vermaak gebruiken dacht Inge Vos. De stadsgids bedacht een bordspel dat is gebaseerd op de plattegrond van de binnenstad en geïnspireerd door Oudhollands Ganzenbord. Vos moest wel creatief worden toen de eerste coronamaatregelen in maart werden afgekondigd.

w De Stad Amersfoort.nl Premium

Je zou niet zeggen dat het slechts 75 stappen kost om de top van de Onze Lieve Vrouwetoren te bereiken, maar in ‘Rondje Amersfoort' is dat toch echt zo. Het bordspel is gebaseerd op de plattegrond van de binnenstad en geïnspireerd door Oudhollands Ganzenbord.

Brommen in de gevangenis is er niet bij, maar de Dieventoren op het bord kan het je wel knap lastig maken. Stadsgids Inge Vos moest wel creatief worden toen de eerste coronamaatregelen in maart werden afgekondigd. Samen met haar partner Harald Ket runt ze sinds 2012 het bedrijf ‘Amersfoortse Gidsen’, maar wandelen was er in het voor hen o zo belangrijke voorseizoen even niet meer bij. ,,De eerste twee dagen hadden we het er wel moeilijk mee, ik denk dat veel mensen dat hadden. In maart zitten wij al tot de zomer vol met wandelingen, maar in een week tijd was de hele agenda leeg en dat is slikken. We zijn samen gaan zitten om een knop om te zetten. Je kunt wel gaan treuren, maar daar kan niemand iets mee. Er zijn daarna ook momenten geweest dat het even niet zo lekker ging, maar toen zijn we steeds dingen gaan doen waar we positieve energie van kregen.”

Afbeelding