Afbeelding
Politie

Meldingen 'daklopers' nemen toe

3 november 2020 om 17:23

AMERSFOORT De politie is afegelopen week twee keer druk geweest met incidenten waarbij een persoon op een dak klom. Eerst klom iemand in het Soesterkwartier op een woning en later gebeurde dit in Hoogland.


Een bewoonster van de Ligusterstraat in het Soesterkwartier stond in de nacht van 27 op 28 oktober oog in oog met een onbekende man toen ze het gordijn opendeed. De toegesnelde politie wist de verwarde man vrij snel van het dak te krijgen.

Enkele uren later was een soortgelijk incident ook in Hoogland. Daar klom op 28 oktober rond 19.45 uur een verwarde man op de Coelhorsterweg het dak op en hij schreeuwde naar omstanders. Ook hier werd de politie opgeroepen en daarbij werden zij geassisteerd door leden van het arrestatieteam. Uiteindelijk kwam de man rustig naar beneden.


De politie bevestigt beide incidenten: ,,In beide gevallen ging het om een persoon met verward gedrag. Vanwege de privacyregels kan ik niet vertellen of het om dezelfde man gaat”, aldus woordvoerder Martin de Wit. Vorige week bleek dat het aantal meldingen van overlast van verwarde mensen in Amersfoort nauwelijks is gestegen het eerste half jaar. Dat is opvallend, want landelijk gezien nam sinds de corona-uitbraak het aantal meldingen over mensen die verward gedrag vertonen een vlucht. Meer daarover op De Stad Amersfoort.nl.