Gratis spreekuur voor motorische proble-men bij kinderen

3 november 2020 om 15:55

AMERSFOORT ,,Regelmatig struikelen, huilen door groeipijnen, niet meekomen met leeftijdsgenoten en regelmatig verzwikken. Dit zijn klachten die niet horen bij kinderen van de basisschoolleeftijd", vertelt podotherapeut Janneke Mulderij. Toch komen Mulderij en kinderfysiotherapeut Sanne Witte deze problemen regelmatig tegen. ,,Het is vaak al fijn als we ouders kunnen geruststellen dat hun kind inderdaad wat extra ondersteuning kan gebruiken", aldus Mulderij. ,,Het is alleen vaak een dilemma waar ouders hun ‘zoektocht’ moeten beginnen", vult Witte aan.


Daarom gaat dit duo samen een gratis en vrijblijvend spreekuur geven waarbij kinderen door beiden tegelijkertijd gezien worden. Het enthousiasme straalt ervan af. ,,We hopen zo de ouders te helpen om hun kind de juiste richting op te helpen", vertelt Mulderij. ,,En natuurlijk ook de kinderen", vult Witte haar aan.


Het gratis spreekuur is een initiatief van NOVOmotion Podotherapie en Kinderfysiotherapie Trias en vindt plaats op 18 november en 18 december. Een afspraak maken kan via novomotion.nl/kinderspreekuur of via www.kinderfysiotherapietrias.nl. De podotherapeut en Kinderfysiotherapeut staan u dan graag te woord.


Donaties geven lunchroom Downey’s voorlopig lucht

AMERSFOORT Downey’s Amersfoort lijkt (voorlopig) gered te zijn. Donaties hebben ervoor gezorgd dat de lunchroom weer enkele maanden vooruit kan kijken.


Begin oktober werd door medewerkers van Downey’s Amersfoort aan de noodbel getrokken. De onderneming kon geen aanspraak maken op landelijke steun via de NOW en Togs-regeling en daardoor leek het voortbestaan in gevaar te komen.

Leek, want veel mensen hebben zich van hun beste kant laten zien. Zo ontving de lunchroom in de stad, waar mensen met een verstandelijke beperking werken, flink wat donaties.


,,Wij willen iedereen enorm bedanken voor de geweldige donaties die wij hebben mogen ontvangen”, laat de onderneming weten. ,,We kunnen hierdoor weer een aantal extra maanden vooruit en onze medewerkers een fijne werkplek blijven bieden.”


Winnaar prijsvraag vishandel Wal-vis bekend

AMERSFOORT De winnaar van de prijsvraag is Wilfried v Montfrans. Hij wist het gewicht van de zwaardvis in te schatten op 100 gram nauwkeurig. Het bedroeg een zwaardvis van van 19.06 kilo. De hoofdprijs een waardebon ter waarde van 150 euro.
De aktie van Kanjerwens die er aan gekoppeld was, heeft voor de stichting een mooi bedrag opgeleverd, namelijk 1100 euro.