[Let op: Alle op deze pagina vermelde exposities en activiteiten zijn onder voorbehoud van eventuele aanscherpingen van het coronabeleid. Check de betreffende websites voor actuele informatie en boek altijd vooraf een ticket.]

3 november 2020 om 17:30


Tentoonstelling: This is America

KADE In een politiek en sociaal sterk gepolariseerd land vonden gisteren de Amerikaanse presidentsverkiezingen plaats. In ‘This Is America | Art USA Today’, te zien tot en met 3 januari 2021, brengen bijna veertig Amerikaanse kunstenaars via schilderijen, foto's, muurschilderingen, documentatie en installaties de Verenigde Staten naar Nederland. In hun werk behandelen zij actuele thema's als identiteit, klimaatproblematiek en 'Trump'.
www.kunsthalkade.nl

Ontroertoer door Amersfoort

WEEF De Ontroertoer is een associatieve tocht van kunstenaar PJ Roggeband rond zakdoeken die het zwaar te verduren hebben, 'minder vrolijk textiel' en beladen plekken in Amersfoort. Een expeditie vol met verrassende anekdoten, geheimzinnige voorwerpen en wonderlijke rituelen. De organisatie van de Ontroertoer is in handen van WEEF. Vertrek vanaf Museum Flehite. Datum: vrijdag 13 november om 13.00 uur/ zaterdag 21 november om 15.00 uur. Kosten: 5,00 euro. Reserveren via info@weef.nu. Na je aanmelding ontvang je een bevestigingsmail met alle verdere informatie.

Film: La Nave + Q&A met Hans Wilschut

FASADE / LIEVE VROUW De documentaire 'La Nave' bezoekt de Napolitaanse maffiawijk Scampia in de dagen voorafgaand aan de sloop van vier iconische gebouwen en laat een andere kant van deze beruchte wijk zien. Na afloop kunnen bezoekers in filmtheater De Lieve Vrouw vragen stellen aan regisseur en fotograaf Hans Wilschut. Datum: donderdag 12 november. Tijd: 21.15 uur. Tickets via: www.lievevrouw.nl.

Lezing: Mondriaan en WO II

MONDRIAANHUIS / VUA Hoe verging het Piet Mondriaan eigenlijk in de woelige oorlogsjaren? Wat was de invloed op zijn kunst en privéleven? Volksuniversiteit Amersfoort verzorgt samen met het Mondriaanhuis een lezing over dit boeiende onderwerp. Datum: dinsdag 24 november van 15 tot 17 uur. Spreker is kunsthistorica Diana Kostman. Prijs: 19,00 euro. Tickets via: www.vuamersfoort.nl.

Bep Rietveld: Kunst in oorlogs- en vredestijd

FLEHITE Bep Rietveld, dochter van meubelmaker en architect Gerrit rietveld, verbleef tijdens WO II in een Jappenkamp. Daar tekende ze vele portretten van haar medegevangenen en hun kinderen. Een aantal van deze dierbare portretten is bijeengebracht in Museum Flehite samen met ander werk van haar hand. Te zien t/m 24 januari 2021. www.museumflehite.nl