Amersfoorter Oppedijk wereldkam-pioen kunstfluiten

8 september 2020 om 17:29

AMERSFOORT Het is Frank Oppedijk gelukt; hij is wereldkampioen kunstfluiten. De inwoner van Amersfoort hoorde het nieuws donderdagmiddag en laat daarmee 131 deelnemers achter zich.


Bij het kampioenschap fluiten deelnemers zo professioneel mogelijk liedjes met hun lippen. Oppedijk koos voor het klassieke nummer Chiquilin De Bachin van tangocomponist Astor en wist daarmee de jury én het publiek te overtuigen.

,,Het was heel spannend”, glundert Oppedijk na de behaalde titel. ,,Zonder alle steun bij de stemronde was het niet gelukt. Daarom Amersfoort; bedankt ook voor jullie hulp.” De 34-jarige Oppedijk was de enige Nederlander die aan het evenement meedeed en mag zich nu een jaar lang Wereldkampioen noemen.

w         Vorige week verscheen een uitgebreid interview met Oppedijk op destadamersfooort.nl.


Helft meer besmettingen coronavirus geconstateerd

[AMERSFOORT (ANP) In de afgelopen week zijn 50 procent meer mensen positief getest op het coronavirus dan een week eerder. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft 5427 meldingen gekregen over nieuwe besmettingen. In de vorige wekelijkse rapportage waren dat er 3597. De week daarvoor lag het aantal positieve tests slechts een fractie hoger: 3588.

Ook in Amersfoort steeg het aantal besmettingen de afgelopen week sterk: van 44 (12-8 tot 25-8) naar 82 de afgelopen twee weken.


Onder relatief jonge mensen ziet het RIVM de grootste toename. Ondanks de stijging van het aantal besmettingen onder jongeren, ziet het RIVM nog geen problemen op scholen. ,,Er is geen significante stijging te zien van het aantal patiënten die gerelateerd is aan de verspreiding op scholen", aldus het instituut.




De meeste mensen zijn thuis besmet geraakt, zo komt naar voren uit de contactonderzoeken van de GGD. Bezoek aan familie en vrienden en vakanties worden ook vaak genoemd als waarschijnlijke besmettingsbron.