Afbeelding
Via Stadsbron

Discussieavond vluchtelingencrisis

7 september 2020 om 14:38

AMERSFOORT Amersfoort behoort in Europa tot een van de circa 100 welwillende solidarity cities. Dit zijn steden die bereid zijn minderjarige en alleenstaande vluchtelingen op te vangen. Wat is anno 2020 binnen de Amersfoortse stadsmuren de status van dit hoopvolle initiatief? De Stadsbron verzorgt op donderdag 10 september vanaf 20.00 uur een discussieavond rondom dit onderwerp vanuit De Keizaal in Het Eemhuis. In verband met de coronamaatregelen zijn er slechts enkele zitplaatsen beschikbaar. De link om het debat online te kunnen volgen wordt bekend gemaakt via: destadsbron.nl/nl/Vergeten_mensen.

De voormalige Amersfoortse huisartsen Gerrit Sepers en Adriaan van Es deden regelmatig verslag in De Stadsbron vanuit het vluchtelingenkamp Moira op het Griekse eiland Lesbos. Via indringende portretten gaven zij de vluchtelingen een gezicht en een stem. Is er in de vluchtelingencrisis - ook in coronatijd - een rol weggelegd voor de stad Amersfoort? De lokale politiek, aanwezig in de personen van Alex Engbers (CDA), Simone Kennedy (ChristenUnie) en Youssef el Messaoudi (GroenLinks) reageren.

De discussieavond ‘Solidarity cities, uitvlucht of toevlucht?’ wordt gehouden in de Keizaal in het Eemhuis. In verband met de coronamaatregelen zijn op deze avond slechts enkele zitplaatsen beschikbaar. Voor de thuisblijvers faciliteren we een livestream. In de aanloop naar deze discussieavond komt hier een link te staan naar de stream. De avond wordt georganiseerd door De Stadsbron in samenwerking met Amnesty.

Tijd: 20.00-21.00

Locatie: Keizaal, Het Eemhuis.

De link om het debat online te kunnen volgen wordt bekend gemaakt via

https://destadsbron.nl/nl/Vergeten_mensen.

Afbeelding