Afbeelding
Pixabay

Soesterkwartier in actie

8 september 2020 om 18:35

'Gemeente moet met betere oplossing komen'

Jeroen van der Veer

AMERSFOORT Bewoners van het Soesterkwartier hebben de krachten gebundeld en al diverse argumenten op tafel gelegd om te voorkomen dat de groengordel verloren gaat. De voorgenomen ontsluitingsweg door de groengordel zorgt voor onrust.


Rotonde De Nieuwe Poort moet veiliger, dat staat vast. Een van de aanpassingen is het idee om een ontsluitingsweg door de wijk aan te leggen. De bewoners voelen hier niets voor en zijn een petitie gestart. De actie is opgezet nadat er maandagavond een buurtbijeenkomst was. ,,Rotonde De Nieuwe Poort moet veiliger, maar met een nieuwe ontsluitingsweg door de groengordel krijgt het Soesterkwartier het verkeersprobleem in de maag gesplitst. We willen dat de gemeente een betere oplossing verzint met behoud van leefbaarheid, verkeersveiligheid en het groen in de wijk”, zegt een bewoner. Naast de petitie 'Behoud de groengordel' worden er ook 5000 flyers verspreid in de wijk.



Bewoners van de wijk Soesterkwartier hebben de krachten gebundeld en al diverse argumenten op tafel gegooid om te voorkomen dat de groengordel verloren gaat.

Een van de acties was een fietstocht door de wijk met wethouders en dit bleek vorige week een succes. Nu is daar een nieuwe actie bijgekomen; een petitie. De actie is opgezet nadat er maandagavond een buurtbijeenkomst was. ,,De rotonde op de Nieuwe Poort moet veiliger, maar met een nieuwe ontsluitingsweg door de groengordel krijgt het Soesterkwartier het verkeersprobleem in de maag gesplitst. We willen dat de gemeente een betere oplossing verzint met behoud van leefbaarheid, verkeersveiligheid en het groen in de wijk.”

Binnen no-time was de petitie al ruim 300 keer ondertekend en de teller loopt gestaag op. Ook de petitie inzien en/of ondertekenen? Dat kan hier. Naast de online actie worden er ook 5000 flyers door de brievenbussen gegooid bij inwoners van het Soesterkwartier.