10 september 2020

8 september 2020 om 14:21

Amersfoort

[Talenspreekuur Volksuniversiteit
[19:00 Leusderweg 110
Wil jij een taal leren maar twijfel je nog over je niveau? Kom naar het talenspreekuur. Je kunt dan kennismaken met docenten en advies vragen over je instapniveau. Informatie: www.vuamersfoort.nl.

[Biodanza beweegt je: proefles
[19:45 Stradivariusstraat 159
Mooie muziek, ontspanning en plezier. Proeflessen serie van 8 lessen. Voor meer info/aanmelden: www.biodanzaforharmony.nl of 06 - 14210723.

11 september 2020

[AD(H)D-café Keistad
[19.30 St Ansfriduskerk (ingang rechts) Jacob Catslaan 28
Totdat De Koperhorst qua coronarisico weer veilig groepen kan ontvangen, wijkt ADHD café uit naar de zijzaal van de Sint Anfriduskerk. Er worden maximaal 10 mensen in deze ruimte toegelaten, daarom is tijdelijk verplicht dat iedereen zich eerst aanmeldt via adhdcafe1.amersfoort@gmail.com.

12 september 2020

[Repair Café
[10:00 Engweg 7
Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee die normaal gesproken weggegooid zouden worden. Van de bezoekers wordt op vrijwillige basis een kleine bijdrage gevraagd voor reparaties. De bijeenkomsten van het Repair Café zijn gratis toegankelijk.

[Artistieke Repair Shop
[14:00 tot 17:00 Entreehal Kunsthal KaDE, Eemplein 77
De Amersfoortse kunstenaars Antal Bos, Thijs Trompert en Marisja Smit van het kunstcollectief ATM Model Art bestieren de Artistieke Repair Shop in kunsthal kAdE. De Artistieke Repair Shop is de beste plek om al je kapotte spullen te laten repareren. Wat er precies gerepareerd wordt? Dat bepaalt de kunstenaar zelf. De tarieven? Afhankelijk van hoeveel tijd de makers aan je ingeleverde voorwerp mogen besteden. Na een week kan je je item ophalen. Denk aan (huishoudelijk) gereedschap, boeken, speelgoed, beeldjes, textiel en anderespullen die een oppepper kunnen gebruiken.
Reparatietarieven vanaf. 15,00 euro.

[Expo Keerpunt - Wereldtentoonstelling Amersfoort
[De War, Geldersestraat 6

De plek van De WAR zag vele ontwikkelingen die leidden tot de situatie waarin we ons nu bevinden. Van gemeenschappelijke weide tot stoomlucifersfabriek, van de komst van gastarbeiders tot het vertrek van de broedplaats, en straks woningen. Tijdens de Wereldtentoonstelling, van 12 september t/m 18 oktober, tonen tientallen paviljoens die geschiedenis, en hoe nu mensen werken aan oplossingen voor een duurzame wereld, experimenten met open source technologie en nieuwe vormen voor democratische besluitvorming. Meer info en aanmelden via www.expokeer.nl of mail info@expokeer.nl..

13 september 2020

[Meditatie in beweging
[10:30 Barchman Wuytierslaan 51
Adriaan van Ek begeleidt een meditatieve vorm van yoga. Door een beperkt aantal plekken is het verplicht jezelf op te geven: adriaanvanek@gmail.com.

[‘Rondje van de Stad’
[Kindervoorstellingen, Schimmelpenninckkade 2
Theatergroep De Luie Honden viert de start van een bijzondere versie van ‘Rondje van de Stad’. Er is een live programma met optredens van de HofLadies en een live kinderprogramma met een drietal gratis kindervoorstellingen. De voorstellingen spelen op het schoolplein van Basisschool Sint Joris aan de Schimmelpenninckkade.

In plaats van open monumenten gevuld met artiesten en publiek kan je de locaties en artiesten nu digitaal bezoeken en ontmoeten. Door de aankoop van het Rondje van de Stad Routeboekje kan je zelf een geschikt moment kiezen om de culturele wandelroute te lopen. Koop het Rondje van de Stad Routeboekje voor 2,50 bij de VVV Amersfoort of bestel het boekje via de website www.rondjevandestad.nl. Routeboekjes kunnen op 13 september vanaf 11.00 uur ook gekocht worden bij de Rondje van de Stad-stand op de hoek van Grote Spui / Schimmelpenninckkade vlak bij de Koppelpoort.

16 september 2020

[Conjunto Amsterdam
[20:30 De Observant, Stadhuisplein 7
In samenwerking met festival Dias Latinos brengt de Observant maandelijks een zwoele muziekavond. Conjunto Amsterdam speelt een mix van salsa dura en latin jazz met een compleet eigen geluid en ongekende swing. Let op: dit is een concert met zitplaatsen. Dansen is helaas volgens de laatste noodverordening nog niet toegestaan. De aanvang is 20.30 uur en de entree 10,00 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van de Observant.

19 september 2020

[Worldcleanupday033
[Verschillende startlocaties
Vrijwilligers gaan aan de slag om Amersfoort Zwerfafvalvrij te maken. Via de website https://worldcleanupday033.nl/ worden bewoners, winkeliers, scholen, bedrijven en sportverenigingen opgeroepen om mee te doen. Winkelcentra, parken, de grachten in de binnenstad, de Eem en de Laak en woonwijken worden vanuit verschillende locaties aangepakt. Op worldcleanupday033.nl zie je een overzicht van alle locaties en wat er die dag in de stad allemaal te doen is. Voor sommige activiteiten moet je je aanmelden, bij andere kun je gewoon aansluiten.

Wil je zelf, samen met vrienden, collega’s of teamleden een eigen CleanUp opzetten of een gebied adopteren? Neem contact op via worldcleanupday033.nl.

[Muziek na de Markt in de Lutherse kerk
[16:00 Langestraat 61
John Dikeman (saxofoon) en Ernst Glerum (piano) brengen klassieke spirituals uit verschillende muzikale tradities. Van Europese kerkliederen tot gospel en blues en jazzy improvisaties.

[Een avond met Abdelkader Benali
[20:00 Eemplein 71
Een avond met Abdelkader Benali, Lamia Makkedam, Nafiss Nia en vertellers van podium Mezrab met het thema 'Nieuwe verhalen en vreemdelingen'.


23 september 2020

[Wie of wat verbindt verschil?
[20:00 Vogelplein 1
Welke verschillen moeten er in onze stad verbonden worden? Waar is dat noodzakelijk? Een hoop verschillen bestaan gewoon en ieder doet zijn ding. Maar soms schuurt het. Het Amersfoorts Platform voor Levensbeschouwingen en Religies verzorgt in het kader van de Vredesweek een bijeenkomst rondom deze vragen. De bijeenkomst wordt gestreamed en is live en achteraf te bekijken via: kerkdienstgemist de Bron Amersfoort. Op de bijeenkomst is het protocol Covid van kracht. Aanmelden via Elly Boon: ellyboon@dds.nl telefoon 033-4753205Plaats: De Bron, Vogelplein 1.

26 september 2020

[Repaircafé Nieuwland
[10:00 Zeldertsedreef 2
In de Wijkboerderij Nieuwland draait het allemaal om repareren. Tussen 10.00 en 13.00 uur staan diverse vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties.

[75-jarig jubileum LKG de Ploegh
[Coninckstraat 58
Vanaf 26 september opent de grote expositie ter ere van het 75-jarig bestaan van LKG de Ploegh. De kunstenaars zullen een werk exposeren in de galerie. Aansluitend volgen ook exposities in Museum Flehite, Eemland Archief en het Rietveldpaviljoen, waar Ploegh-leden aan meewerken.
Ter ere van het jubileum verschijnt een eenmalige oplage van een jubileumboek.