Afbeelding
Pixabay

Werkstraf voor mishandeling om corona-maatregel

21 april 2020 om 14:03

AMERSFOORT De politierechter in Utrecht heeft woensdag een 21-jarige man uit Amersfoort veroordeeld tot een werkstraf en het betalen van een schadevergoeding, omdat hij een zestienjarige medewerker van supermarkt Plus heeft mishandeld.

De Amersfoorter greep de jongen bij de keel en werkte hem tegen de grond omdat hij per se samen met zijn vrouw boodschappen wilde doen en hem dat werd verboden.

De medewerker stond op vrijdag 3 april bij de ingang van de Amersfoortse vestiging van Plus aan de Arnhemseweg-Stadsring, en wees de man op het deurbeleid in verband met de coronamaatregelen: 1,5 meter afstand houden, gebruik van winkelwagen of -mandje en niet samen met iemand anders boodschappen doen. Toen de medewerker zei dat ze niet samen de winkel in mochten, viel de man hem aan.

De officier van justitie had ook nog enkele dagen celstraf geƫist, maar de rechter volstond met 100 uur werkstraf, waarvan 30 uur voorwaardelijk. Daarnaast moet de man een schadevergoeding van 250 euro aan het slachtoffer betalen.

Verdachte van poging tot babbeltruc gezocht

AMERSFOORT Op de Graaf Hendriklaan in Amersfoort Zuid heeft afgelopen zaterdag een man geprobeerd een woning binnen te komen door middel van een babbeltruc. Het incident gebeurde omstreeks 16.30 uur. De bewoonster, een oudere vrouw, heeft voorkomen dat zij slachtoffer werd van de babbeltruc, meldt de politie.

De man probeerde met een smoes de woning van de vrouw binnen te komen. Hij gaf volgens de politie aan dat de buurvrouw verkeerde medicatie had gehad.
De verdachte zou vervolgens pen en papier van de bewoonster nodig hebben om een bericht voor de buurvrouw achter te laten, omdat zij niet thuis was op dat moment.

SIGNALEMENT De politie heeft het volgende signalement verspreid: het betreft een blanke man van ongeveer 25 jaar oud. Hij is ongeveer 1.65 m lang, heeft een gezet postuur en een bol hoofd. Zijn zwarte haar was strak naar achteren gekamd en werd gedragen in een knot. Verder droeg de man een donkere jas en een donkere broek.

Tips kunnen doorgegeven worden aan de politie via telefoonnummer: 0900-8844.

Afbeelding