29 januari 2020

24 januari 2020 om 13:20

Amersfoort

[Ecstatic Dance
[19:00 Eemlaan 100
Ecstatic Dance is een vrije dansvorm overgewaaid uit Hawaii en via California naar Nederland gekomen. Het hoofdelement is vrijheid. Je bent vríj om te dansen zoals je wilt op de lekkerste beats tijdens een twee uur durende dj-set. Kaarten 15,00 euro.

30 januari 2020

Hoogland

[Digitaalhulpplein in Hoogland
[10:00 Engweg 7
Gratis hulp en advies op digitaal gebied in Dorpshuis de Neng. Neem uw eigen tablet, mobiele telefoon, laptop of E-bookreader, zodat de vrijwilligers van Bibliotheek Eemland u op uw eigen apparaat kunnen helpen.

[Alzheimer Café
[19:00 Weberstraat 2
Dementie en rechtsbescherming. Hoe wilt u dat uw zaken geregeld worden als u of uw familielid dit niet meer zelf kan? Wie moet en mag uw belangen behartigen? Op deze avond geeft Notaris Emmy Greeve hierover informatie en tips in Het Klokhuis. Het programma start om 19.30 uur. De toegang is gratis.

[GiSA'S Knights of the Poem
[19:30 KAdECafé, Eemplein
Met acht (stads)dichters van GiSA (Gilde Stadsdichters Amersfoort) en optredens van D5 en Band De Grens.

[iXpire-lezing in Kruispunt Jan van Halst
[20:15 Terschellingkade 22
Jan van Halst (ex Ajax, ex FC Twente, voetbal-analyticus) komt naar Kruispunt en zal spreken over zijn sportloopbaan, hoe om te gaan met pieken en dalen, welk proces veroorzaakt stress, wat is persoonlijk leiderschap, hoe onderschatten wij communicatie en hoe herken je nou talent? De avond start om 20.15 uur. Kaarten kosten 7,50 euro (volwassenen), 4,50 euro (jongeren onder de 18 en 65+). (leden van sportclubs van vv Hooglanderveen, vv VOP, LTC Vathorst, HC Eemvallei, Switch, GymXL, BAN Badminton, RC Eemland, Switch, TV Hooglanderveen, etc betalen 5,00 euro o.v.v. hun lidnummer.) De opbrengst van deze avond gaat naar de Stichting 'Kids Vooruit'. Jan van Halst is ambassadeur van deze stichting. Kaarten zijn verkrijgbaar op https://www.ticketkantoor.nl/shop/ixpire.

31 januari 2020

[CBR Rijbewijskeuring voor Senioren 75+
[9:00 Spinetpad 2
Op de website cbr-rijbewijskeuring.nl kunt u een afspraak maken om zo snel mogelijk gekeurd te worden voor uw rijbewijs. De keuringen worden met ingang van 20 januari 2020, - één keer per twee weken -, uitgevoerd op locatie Wijkcentrum Middelpunt. Voor meer informatie kunt u bellen met het algemene nummer van CBRK 085 2500 414.

[Workshop Herken digitale fraude
[10:00 Eemplein 71
Leer hoe je digitale fraude en misleiding herkent. Gratis workshop met voorbeelden uit de praktijk.

[Pop-up leesclub met Rob van Essen
[12:00 Eemplein 71
Maak vrijblijvend kennis met een leeskring. Deze keer bespreken we 'De goede zoon' van Rob van Essen in aanwezigheid van de schrijver zelf. Gratis, maar wel met aanmelden via website bibliotheek of 0334631914

[Yoga en Klankbad
[19:30 Barchman Wuytierslaan 51
Een samenwerking tussen Adriaan (Ayoga) en Esther (Samadhi Putten). Yoga en klank komen samen op deze avond, waardoor je ontspannen en opgeladen het weekend ingaat. Informatie en opgave: adriaanvanek@gmail.com

[Lezing: Van Sputnik tot Sterrenschip
[19:30 Schothorsterlaan 21
Erik Laan neemt bezoekers mee op een reis door het verleden, heden en (verre) toekomst van de fascinerende ruimtevaart. Erik Laan werkzaam als consultant in de Ruimtevaartindustrie, is ex-bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Ruimtevaart en eigenaar van ruimte-adviesbureau Eye on Orbit. Organisatie: Sterrenwacht Midden-Nederland Kosten: 7,50 euro. https://bit.ly/3aaRyYe

1 februari 2020

[Ontdek je stem bij Amersfoorts Mannenkoor
[10:00 Vogelplein 1
Op de zaterdagen 1 en 8 februari kun je zelf ervaren hoe leuk het is om te zingen. Tussen 10 en half 12 kun je onder leiding van onze dirigent Paul Michèl Tijssen op een ontspannen wijze kennismaken met de basiselementen van het zingen en studeren we daarna een liedje in zoals we dat op repetities doen. Aanmelden via info@amersfoortsmannenkoor.nl of www.amersfoortsmannenkoor.nl.

[Stekjes ruilmarkt
[10:00 Textielweg 10
Plantenliefhebbers opgelet! Plantje plantje en Seeds and Cuttings (plantenasiel leusden) houden zaterdag 1 februari een stekjes ruilmarkt bij Vintage Friends. Neem gewortelde stekjes mee en voorzie ze van naam. Plantenboeken en zaden mogen ook geruild. Niks te ruilen en toch je eigen urban jungle beginnen? Er is genoeg te koop aan stekjes, planten en (vintage) bloempotten.

[Open dag en kenninsmakingsles Jong Juliana
[13:30 Grote Koppel 65
Tussen 13.30 en 16 uur (gratis) korte kennismakingslessen van een kwartiertje waarin kinderen van 4 tot 16 jaar allerlei instrumenten kunnen uitproberen. Je kan ook zien hoe we repeteren en er is een algemene informatiestand over Jong Juliana. Parkeren kan op eigen terrein.

[De kleine sneeuwpop (vanaf 3,5 tot 6 jaar)
[14:30 Heiligenbergerweg 115-119
Poppentheater Toermalijn speelt de voorstelling De kleine sneeuwpop (3,5 tot 6 jaar). Entree 7,50 euro inclusief consumptie. De kleine sneeuwpop gaat op reis naar de Noordpool, om daar voor hem en zijn moeder een huisje te bouwen, zodat ze altijd kunnen blijven bestaan. Onderweg ontmoet hij een "vliegend" varkentje en een ijsbeer, die hem op zijn zoektocht helpen.

2 februari 2020

[Lustrumconcert Songwriters Gilde
[14:00 Westsingel 47
Singer-songwriters JaneLynn, Mijke Breepoel, Marijn van Muijen en het duo The Mockingbirds bieden een greep uit hun werk. Speciaal voor deze middag gaan de artiesten muzikale samenwerkingen aan, waarmee ze laten zien waar het Songwriters Gilde Amersfoort voor staat: het bieden van een platform en netwerk, van waaruit mooie dingen kunnen ontstaan. Het aantal plaatsen is beperkt, reserveren is gewenst. Kaarten kosten 10,00 euro in de voorverkoop, en zijn te reserveren door een e-mail te sturen naar songwritersgilde@gmail.com. Aan de zaal zijn de kaarten 12,50 euro.

[Linoleum en Lino's (Michiel van Nieuwland)
[15:00 Coninckstraat 58
Michiel van Nieuwland, kunstenaar en ontwerper van vloeren, vertelt over linoleumsneden en het materiaal linoleum. Onlangs ontwierp Van Nieuwland een bijzondere Marmoleum vloer, geheel in zachte Bosatlas tinten, voor de tentoonstelling de Bosatlas in het GRID Grafisch Museum Groningen. Bij zijn lezing exposeert Michiel van Nieuwland ook linoleumsneden van eigen hand.

4 februari 2020

[Meet & Match Amersfoort
[15:30 Operaplein 20
Meet & Match is voor nieuwkomers (mensen die recent of al langer nieuw zijn in Nederland) en op zoek zijn naar een stage, (vrijwilligers)werk, of andere contacten gericht op hun loopbaan. Meet & Match Amersfoort is voor professionals en/of werkgevers die nieuwkomers hierbij kunnen helpen, bijvoorbeeld als coach, netwerker of omdat ze zelf iemand een (vrijwilligers)werkplek kunnen bieden. Aanmelden via: jessica@samaver.nl.