TREFPUNTJES

27 januari 2020 om 16:55

LIFE TEEN De bijeenkomsten onder de naam Life Teen van Jong Katholiek Amersfoort staan dit seizoen in het teken van het thema 'Dead'. Op de bijeenkomst van 8 februari (19.00 uur, Van Tuyllstraat 29) gaat het over het laatste oordeel. ,,Over het laatste oordeel zijn allerlei films gemaakt en het onderwerp komt in series ook regelmatig voor. Maar klopt de Hollywoodversie wel, of is het 'fake news'?", zo vraagt de organisatie zich af. Life Teen is voor tieners en jongeren die meer willen weten over het katholieke geloof.

MUZIEK & ONTMOETING Op zondag 9 februari zal de eerste Muziek & Ontmoeting van 2020 plaatsvinden in de Fonteinkerk. Onder leiding van dirigent Leon Bosch speelt het Domstadblazersensemble uit Utrecht twee opera's in één programma. Het zijn speciale uitvoeringen zonder zang gearrangeerd voor tien blazers en een contrabas. Ze brengen CARMEN van George Bizet en TOSCA van Giacomo Puccini ten gehore. Het concert begint om 12.00 uur en aansluitend is er een eenvoudige lunch om nog wat na te praten. Het concert is gratis te bezoeken, maar een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd.

HENRI NOUWEN In de serie 'Bezield en bezielend, mensen die ons uitdagen' verzorgt theoloog Barbara Zwaan op 8 februari van 10.30 tot 12.30 uur een inleiding over Henri Nouwen. Locatie: pastorie Franciscus Xaverius. Bijdrage: 5,00 euro. Aanmelding: secretariaatscc@gmail.com.