Afbeelding
Ewerdt Heideman in samenwerking met Smulders Audiovisueel

Amersfoorters grijpen naast titel ‘Duurzaamste huis van Nederland’

24 november 2020 om 12:23

AMERSFOORT De twee Amersfoortse woningen die in de race waren voor de prijs ‘Duurzaamste huis van Nederland’, zijn niet in de prijzen gevallen.


Zowel de jury- als de publieksprijs werd vrijdag uitgereikt, maar ging aan de neus van de Amersfoortse eigenaren voorbij.

w        Ewerdt Heideman en Smulders Audiovisueel namen een kijkje bij de twee genomineerden. Bekijk hun huis en het interview met de eigenaren in de video op De Stad Amersfoort.nl.


Van der Valk start lokale ‘restaurant take over’

[AMERSFOORT Nu restaurants gesloten zijn, maar hotels wel nog open mogen, is Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 een samenwerking gestart met lokale restaurants in Amersfoort in een zogenoemde ‘restaurant take-over’.


Zo krijgen de koks van bekende restaurants in Amersfoort de mogelijkheid om hun gerechten klaar te maken en te serveren aan hotelgasten van Van der Valk Hotel Amersfoort-A1.

,,Door de coronacrisis kunnen veel horeca ondernemers hun beroep niet meer op de standaard manier uitoefenen”, legt de Van der Valk-hotelketen uit. ,,Daarom hebben we de handen ineengeslagen met lokale restaurants en zijn we op het idee gekomen van een restaurant take over of zogenoemde Restaurant-roulette. Hotels mogen immers hun restaurant wel openhouden voor hotelgasten.”


Van 23 november tot en met 17 december nemen vijf verschillende restaurants uit Amersfoort het Live Cooking restaurant van Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 over. De restaurants die hier aan meedoen zijn Merlot, Kade 10, Salentein, Alberts en Jackie Brown. Iedere dag staat één van de restaurants aan het roer. Gasten van Hotel Amersfoort die gebruik willen maken van deze culinaire beleving, kunnen het speciale ‘Restaurant Roulette arrangement’ boeken.


Actie tegen eenzaamheid; Zet je Kerstboom Buiten

AMERSFOORT Deze kerst is anders. Eenzaamheid ligt op de loer. Wordt het de meest eenzaamste kerst ooit? Niet wat Stichting Socialrun betreft. Daarom de unieke actie: Zet Je Kerstboom Buiten. Met de actie gaat de stichting de strijd aan tegen eenzaamheid. Diverse partijen hebben zich, op verschillende manieren, aangesloten bij de actie. Waaronder RTV Utrecht, diverse zorginstellingen, verschillende ondernemers en horeca. Socialrun streeft met de actie naar landelijk aandacht, om op die manier van Kerstmis 2020 de meest sociale Kerst te maken in de meest eenzame tijd.

Kijk voor meer informatie op www.zetjekerstboombuiten.nl. Op de website is ook te zien welke initiatieven er nog meer worden ontplooid. Een eigen initiatief aanmelden via de website is ook mogelijk.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding