Afbeelding
AS Media

Omgekomen man bij station is 74-jarige Soester

24 november 2020 om 14:43

AMERSFOORT De man die vrijdagmiddag tegenover station Amersfoort Centraal overleed, is een 74-jarige inwoner van Soest. De man kwam door geweld om het leven.


Omstanders zagen vrijdagmiddag op het Stationsplein een man voorovergebogen in een geparkeerde Saab 900 zitten. De man reageerde niet op de omstanders waarna ze alarm sloegen. De toegesnelde hulpdiensten probeerden de man nog te reanimeren, maar dit bleek tevergeefs. Uit politieonderzoek werd duidelijk dat de man door geweld om het leven is gekomen.

De moord op de 74-jarige man uit Soest staat mogelijk in verband met een schietpartij in Arnhem. In die zaak zijn inmiddels twee personen overleden. Diverse media legden een link tussen deze voorvallen die ook afgelopen weekend plaatsvonden. De recherche laat weten deze verhalen te kennen, en doet onderzoek hiernaar. De politie meldt tevens dat er mogelijk nog een vierde persoon betrokken is in de zaken van de dode mannen in Amersfoort en Arnhem.
Het onderzoeksteam zoekt getuigen die vrijdagmiddag 20 november tussen 13.00 uur en 14.00 uur in de buurt van station Amersfoort Centraal zijn geweest. Mogelijk hebben zij de betreffende groene Saab 900 zien arriveren en hebben zij gezien wat er in de auto is gebeurd.

Afbeelding