Digitaal in Nieuwland. Groep 8 heeft er geen moeite mee.
Digitaal in Nieuwland. Groep 8 heeft er geen moeite mee. rob croes

Virtueel vinden en ontmoeten

24 november 2020 om 16:50

Altijd wat te doen in Nieuwland, ook digitaal


NIEUWLAND Nieuwland is een jonge en levendige wijk. Dat betekent ook dat er wel eens iets verandert. De Communicatiewerkgroep en het Buurtbestuur in Nieuwland willen wijkinformatie makkelijker delen: waar kun je een kopje koffie drinken, of vind je die leuke crea-ochtend? Wanneer is er weer “samen wandelen” of die avond over mediawijsheid? Zoiets zoek je tegenwoordig snel op je smartphone. Daarom was verbetering en toegankelijkheid van de wijkwebsite 'Wijzijnnieuwland' gewenst.


Afke van der Zwaard

De wijkwebsite 'Wijzijnnieuwland' heeft een facelift ondergaan. De website is overzichtelijker, makkelijker in gebruik, en leuk om in rond te kijken. Via het prikbord kun je bijvoorbeeld een vraag stellen of iets aanbieden. Met deze facelift willen we toegankelijke virtuele interactie met buurtbewoners bevorderen, gebruik van sociale media is hiermee onlosmakelijk verbonden. De website maakt het ook mogelijk om informatie uit andere wijken te vinden. Aan een functie om bewoners tijdig te informeren over wijknieuwtjes, wordt nog gewerkt.

Vanaf 1 december is de overkoepelende sociale kaart van Amersfoort ook online. Op die sociale kaart kan je gericht zoeken naar het aanbod van de verschillende organisaties, zoals diensten, cursussen, programma’s, projecten en dergelijke.


‘Wij zijn Nieuwland’ is al jaren het wijkplatform & community voor en door de bewoners van Nieuwland. Het is één van de Nieuwlandse digitale ontmoetingsplekken en vindplaatsen van wijkinformatie. Zeker in deze moeilijke tijden is het fijn om je buren ook online te kunnen ontmoeten. Meld je dus snel aan!


VOLG JE WIJK Sociale media zijn niet meer weg te denken in deze tijd; actuele berichten, oproepjes, aankondigingen: je vindt ze op de verschillende sociale media. De wijkwebsite ‘Wij zijn Nieuwland’ en sociale media zijn dan ook gekoppeld. Je kunt ons volgen via Instagram, Facebook-messenger, Telegram en Nextdoor.

‘Wij zijn Nieuwland’ wordt vrijwillig gemaakt. Door je aan te melden, mee te doen of berichten te delen help je al om de wijkcommunicatie een 'boost' te geven. We zijn blij met je input.

Sinds de zomer van 2018 schrijven Nieuwlanders elke maand over hun wijk, in het huis aan huisblad De Stad Amersfoort. Zo hopen ze de krantenlezers te inspireren en informeren. Diezelfde verhalen zijn nu ook weer te vinden op de vernieuwde wijkwebsite, onder 'nieuws'.


Verder zijn er nog andere websites in de wijk: de stichting ‘Samen maken we Nieuwland’ biedt wijkinformatie op www.nieuwlandsamen.nl. En natuurlijk zijn ook de ontmoetingscentra in Nieuwland online zichtbaar, kijk eens op www.deherbergnieuwland.nl , www.bijzonderegasten.nl of www.beytna.nl .


PLAATS ZELF EEN BERICHT Het aantrekkelijke van het vernieuwde 'Wijzijnnieuwland' is, dat je er als bewoner makkelijk toegang toe hebt. Op het prikbord, een nieuwtje, als nieuwe buur of namens een organisatie.

Maak snel een eigen profiel via het burenboek. Het is ook leuk als je aan je profiel een foto toevoegt. Je profiel wordt overigens pas zichtbaar als je dit op “Openbaar” of “Alleen Buren” zet. Plaats vervolgens jouw bijdrage, (activiteit, dienst of nieuws) en maak van onze wijk een bruisend Nieuwland. De weg wijst zichzelf, maar mochten er nog vragen zijn, mail ons dan gerust even. We zullen je dan zo snel mogelijk op weg helpen. Makkelijker kunnen we het niet voor je maken!


VERSIER JE STRAAT Dan nog even het buurtbudget: Misschien heb je het al her en der gezien: sommige Nieuwlandse straten zijn inmiddels versierd met sfeervolle lichtjes of straks met kerstbomen. Omdat er nog geld van het buurtbudget beschikbaar is, kun je in de donkere dagen toch iets met je buren samen doen. Ga snel naar www.onsnieuwland.nl om je buurtbudget aan vragen voor lichtsnoeren of een kerstboom in je eigen straat. Vanzelfsprekend willen we graag het resultaat zien, dus post een twinkelende foto op de sociale media met #nieuwlandselichtjes en deel zo jullie lichtjes met andere Nieuwlanders.


Dit artikel wordt aangeboden door de Communicatiewerkgroep Nieuwland. Wil je ook iets schrijven over initiatieven in Nieuwland? Stuur dan een berichtje naar nieuwlandsnieuws@gmail.com