Afbeelding
Archief

Burgemeester bereidt zich voor op jaarwisseling

24 november 2020 om 16:16

,,Het blijft een gegeven dat de jaarwisseling gepaard gaat met onrust”, zegt burgemeester Bolsius. ,,Ook nu zien we meldingen van klachten over vuurwerk en we zien dat handhavers meer geconfronteerd worden met weerstand tegen de maatregelen."

w         [Lees het uitgebreide interview op De Stad Amersfoort.nl Premium.


De jaarwisseling kan hierbij als katalysator werken. Het vuurwerkverbod draagt mogelijk bij aan een rustiger jaarwisseling en andere sfeer. De mogelijkheden om het vuurwerkverbod te handhaven gedurende de periode rondom de jaarwisseling, zijn echter beperkt.”

Zo wordt de handhavingscapaciteit ook ingezet voor naleving van de corona-regels en daders zijn vaak al verdwenen voordat handhavers ter plaatse zijn. ,,Met onze aanpak zetten wij zoveel mogelijk in op het betrekken van jongeren, voorkomen van verveling en het wegnemen van gelegenheden voor ongeregeldheden door zowel online, in direct gesprek als op oudejaarsdag zelf te monitoren wat er leeft.”

Met haar boek ‘Survivalgids voor weduwen’ hoopt Van Exel praktische tips te geven waar anderen mee uit de voeten kunnen. 'Waar begin je?'