Eigenaar ernstig mishandeld paard is bang dat dierenbeul vaker toeslaat

29 september 2020 om 15:27

AMERSFOORT Woedend is Klaas Bakker sinds hij ontdekt heeft dat één van zijn paarden door een dierenbeul gruwelijk is mishandeld. De eigenaar van Neelianne, zoals het dier heet, constateerde maandag de verwondingen en schakelde direct de politie in. Zij nemen de zaak hoog op en dat is maar goed ook; het is namelijk niet voor het eerst dat er een paard op het weiland aan de Duivensteeg in Schothorst mishandeld wordt. ,,Hopelijk blijft het nu hierbij, want dit is al erg genoeg.”


De grote vraag waarmee Bakker rondloopt is: ‘Wie doet nou zoiets?’ Maar hoe moeilijk ook, mogelijk gaat daar geen antwoord komen. Zo is er ook nog nooit iemand aangehouden voor de zware mishandelingen van zes jaar geleden. In 2014 was er een dierenbeul in de regio actief en in een korte periode werden paarden in Hoogland, Amersfoort, Soest, Bunschoten, Nijkerk en Eemnes mishandeld. ,,Of het dezelfde dader is?”, herhaalt de eigenaar de vraag. ,,Dat durf ik je niet te zeggen. Feit is wel dat er toen niemand is opgepakt, ondanks DNA-sporen. Er hangen hier in de buurt ook geen camera’s, dus ik betwijfel of er ooit iemand aangehouden kan worden.”

De politie heeft toegezegd meer te gaan surveilleren en daar vertrouwt Bakker dan ook op. In de tussentijd gonst het van de geruchten en worden zelfs al namen genoemd van mogelijke daders. Toch wil de paardeneigenaar hier niet aan meedoen, al baalt hij wel van de reacties op sociale media. ,,De politie heeft dinsdagavond het bericht naar buiten gebracht en sindsdien lees je van alles."

w        [Lees het uitgebreide interview met Bakker op De Stad Amersfoort.nl.